FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

File Maker Host ve server kiralama

+3 oy
492 kez görüntülendi
Merhaba Üstadlar.

Başlangıç düzeyinde bir File Maker kullanıcısıyım.

Öncelikli olarak aramızda  File Maker hosting hizmeti veren varmıdır?

Bir arkadaşıma basit bir File Maker hazırlamayı düşünüyorum. File Maker e özel hosting hizmetleri veren siteler gördüm ortalama 30- 50 dolar aylık kira ile. Bu kira verildiğinde lisans da bu ücrete dahil oluyor diye tahmin ediyorum. acaba doğrumudur? bu serverlar üzerinden data paylaşırken zaman zaman admin panelinde değişikliklere ihtiyaç duyabilirim. yarım yamalak ingilizcem ile buna olanak sağlıyorlar sanırım. Bu şekilde paylaştığım dataları webdirect ile paylaşdığım zaman program kurulu olmadan sadece ip no girerek tüm tarayıcalardan verilere erişebilirmiyim.

Son olarak aramızda böyle bir hizmet veren yoksa önereceğiniz bir site varmıdır.

 

Şimdiden herkese teşekkürler.
14, Haziran, 2017 Server kategorisinde OrhanSarı (4,270 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Buradan nasıl yüklenip nasıl paylaşılacağına bakabilirsiniz. İsterseniz kendi bilgisayarınızdanda paylaşımda bulunabilirsiniz. Modemden 5003 portunu filemaker yüklü pcye yönlendirirseniz yazılımınızı host etmiş olursunuz. Bu yöntemde cep ve pc/mac paylaşımları için server gerekmemektedir.

15, Haziran, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
15, Haziran, 2017 OrhanSarı tarafından seçilmiş
+1 oy
Hosting derkern shared hostingden bahsediyorsaniz bu FM 15 den sonra artik mumkun degil. Musterileriniz artik dedicated hostinge sahip olmasi gerekmekte.

Dedicated hostingde bu fiyata lisanslar dahil degilir. Bu sadece sizin dedicated server icin odeyeceginiz ucrettir. Bunun icin birde FM Server ve FM Pro kullanici lisansi gerekecektir.

Biz admin paneline erisime izin vermiyoruz. Musteri ya kendi programini yada bizim hazirladigimiz program bizim dedicated serverimizde bulunmakta ve buna erisimde sadece bizim tarafimizdan mumkun.

Bizim is yerinde shared hostingler ancak yil sonuna kadar mumkun. Bu tarihten sonra shared hostinglerde artik sona gelindi gibi malesef.
14, Haziran, 2017 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
Dedicated hosting bu nedir biraz açabilirmisiniz? şimdi biz server siz 5 kullanıcıya kadar kullanıyorduk bu olamayacakmı artık yoksa alakası yokmu?
Shared = Paylaşılan
Dedicated = Adanmış - Tahsis Edilmiş

Shared Hosting yada Shared Server
2 yada daha fazla kişi arasında paylaştırılmış anlamına gelir. Hosting firmaları bir fiziksel sunucuyu programlar vasıtası ile bölerek paylaştırılır onlarca hatta yüzlerce kişiye satarlar. Bu na Shared Hosting yada Paylaşımlı Hosting denir.

Dedicated Server ( Sunucu )
Bir fiziksel sunucuyu tün donanımı ve yazılım özellikleri ile bir kişiye adamak, tahsis etmek anlamına gelir.
...