FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker GO İpad Container Alan

0 oy
482 kez görüntülendi
Filemaker Go ipad üzerinde kullandığımız zaman container alanın storage olarak klasör belirleyip oraya dosya açtıramıyoruz sanırım bilgisi olan varmı
27, Temmuz, 2017 Filemaker Go kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
Serverin disya paylasimlari ile ilgili bir sorun internalde ise sorun cikmaz internet uzerinden erisimlerde server klasore erisim izni vermiyor. Okuma ve yazma izni. O klasor dis paylasima acmak guvenlik acigi olusturabilir.
27, Temmuz, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

FileMaker Go'da localda (offline) çalışan dosyalarda Open Storage kullanılamıyor olsa gerek.

 

 

Örnek dosya

27, Temmuz, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
28, Temmuz, 2017 F. Osman Cabi tarafından düzenlendi
peki servera attığımız contianer bir alan için dosyanın adını export field content yapmaksınız container içindeki dosyanın adını  değiştirebilrimiyiz.
Set Field [ ContainerAlan ; Base64Decode ( Base64Encode ( ContainerAlan ) ; "DosyaIsmiSoyleOlsun.jpg" )]
bu arada önceki soruyu yanlış anlamış olabilirim. Get(DocumentsPath) kullanarak iPad üzerinde dosya export edebiliyorsun. Yalnız export etmeden isim değiştirmek daha pratik.
Doğru anladın Filemaker Go üzerinde storage klasörü açmıyor sanırım o yüzden servera attıktan sonra bu işi yapacağız sanırım.
Set Field [ ContainerAlan ; Base64Decode ( Base64Encode ( ContainerAlan ) ; "DosyaIsmiSoyleOlsun.jpg" )]
ile servera atmadan yapabilirsin..
Bir dosya olşturuyor istediğim isimde fakat dosyanın içeriği 0 byte boş bir dosya olşuturuyor.İpadde sanırım yapamıyoru bu formül pc de yapıyor işlemi.
dosya tipi ile mi bilmiyorum ama ben bir png dosyasının ismini değiştirebildim. örneği cevaba ekliyorum.
dosya tipinden değil hocam ben anlık çektiğim resmi almaya calısıyorum o ise esas photolar klaöründe benim  container alanımda referebnce olara bulunuyor çözüm bulmaya calısıyorum
arkadaşlar  olayı copy paste ile çözdüm normalde bir resim çektiğin zaman ipad ile o container alan içine dosyayı değil yolunu koyuyor farklı bir container alan daha açarsan ona copy ve paste yaparsan bu sefer ona referansı almıyor orjinal dosya içeriği yapıştırıyor böylece ipad ortamında iken dosya adını istediğin gibi değiştirebiliyorsun severa yazarkende  1517.JPG gibi ID bazlı bir resim atmış oluyor klaösöre böyle Photo ile başlayan dosyalardan kurtuluyorsun.Çünki uniqu olmayacaktır.Başka ipadlerde dosya atıyor çünki.
...