FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Font gömme olabilir mi?

+2 oy
468 kez görüntülendi
Merhaba,

Projeye standart olmayan, kendi sistemimde bulunan fontu başka bilgisayarlarda kullanılmak üzere uygulama içine gömebilir miyim? Böyle bir çözüm olabilir mi? aksi takdirde uygulama ile birlikte fontu da göndermek gerekiyor. Teşekkürler.
4, Temmuz, 2018 Filemaker Advanced kategorisinde sufyani (8,010 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Herkese selam ederim,

 

FileMaker isletim sisteminde yüklü olan yazı tiplerini kullanıyor. Bunu için genel kullanımda kabul görmüş yazı tiplerini kullanmanızı tavsiye ederim. Ama illaki özel bir yazı tipi kullanacağım derseniz;

Herhangi bir tabloda Global bir alan oluşturun. Bu global alana özel olarak kullanılmak istenilen yazı tipi dosyasını (sürükle bırak ile yapa bilirsiniz. ) kopyalayın. Export Field Contents yada Send Event fonksiyonlarından birisini kullanarak ( Export Field Contents daha mantıklı gibi geldi ) bu yazı tipi dosyasını işletim sisteminin Font Klasörüne gönderecek bir betik hazırlayın. Bu betiği OnFirstWindowOpen tetikleyicisi ile açılışta çalıştırabilir ve uygulamanız açıldığında bu yazı tipi dosyasını font klasörüne gönderebilirsiniz. Her açılışta aynı işlemi tekrar tekrar yapmaması için de yine bir global alan oluşturur ve uygulama ilk çalıştırıldığı ( yani yazı tipi dosyası ilk yüklendiği ) zaman bu alanı dolu olacak şekilde set edersiniz. Açılışta ilk önce bu alan kontrol edilir eğer alan dolu ise yazı tipi dosyasını yüklemeden uygulamaya geçer.

Örnek Dosya Eklendi: 04.06.2018 23:05
Örnek Dosya  

Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.

4, Temmuz, 2018 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
7, Temmuz, 2018 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Merhaba,

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi yaptıktan sonra sonucu buradan paylaşacağım. İlginize teşekkür ederim.
Yönetici izni soracağından "Fonts" klasörüne bu şekilde yazdıramazsınız.Ancak,Ercan Hoca'nın önerdiği gibi global bir container alanda tutarak en azından dosyanın yanında değil içinde göndermiş olursunuz."ExportFieldContents" ile masaüstü ya da başka bir konuma export ettikten sonra kullanıcıya fontu yüklemesi gerektiğini belirten bir uyarı verebilirsiniz...
Yukarıdaki cevabı başka bir bilgisayardan yazmıştım. Şemsi Hocamın ( Selam ederim Şemsi Hocam ) mesajını görünce örnek bir dosya paylaşmam gerektiğini düşündüm.

Örnek teşkil etmesi açısından bir dosya ekledim. Yukarıda cevapta " Örnek Dosya " bağlantısını tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu uygulama win7 için. Diğer işletim sistemlerinde hiç denemedim. Hangi işletim sistemini kullandığınız bilmediğim için uygulama ilk açtığınızda işlem yapmayacak. ( her ihtimale karşı bir tedbir :) ) Çalıştırmak isterseniz ilk önce YaziTipi tablosunda Durum alanını temizleyin ve uygulamayı tekrar açın.

Buradaki püf noktası reg dosyası. Nasıl yapılacağı konusunda yardıma ihtiyacınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Umarım işinizi görmeye yardımcı olur.

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.
+2 oy
Alternatif bir çözüm; programınız için setup dosyası oluşturup fontların kurulum işlemi sırasında kopyalanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Innosetup isimli ücretsiz güzel bir uygulama var bunun için. http://jrsoftware.org/isinfo.php
4, Temmuz, 2018 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim. Bir çok çözümü buradan hallettim. Teşekkürler.
...