FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İlişkilerde zorunlu bir giriş alanı mı olmak zorunda ?

+2 oy
379 kez görüntülendi
Merhaba.

İki tablo arasında ilişki yaptım. ana tabloda ikinci tablodaki bi alanı okutarak hesaplama yapmaya çalışıyorum ama hesaplamıyor. ikinci tabloda tek bir hesaplama alanım var. bu alanı birinci alanda göstermek istiyorum ama illa ikinci tablodada bi giriş bekliyor. bu sorunu nasıl çözebilirim ?

 

Teşekkürler.
28, Ocak, 2019 Database kategorisinde efeozgur (2,170 puan) tarafından soruldu
meraba efe bey, sorunuzu anlayabildiğimden emin değilim. Basit bir örnek yada ekran görüntüsü yardımıyla daha kolay anlaşılabilir.
merhaba. dönüşünüz için teşekkürler.

Dosyanın linki burada -> http://dosya.co/f1habql7cen7/Kisiler.fmp12.html

Ana tablom kişiler tablosu. bunun altında istisna tablom var ve kişiler tablosuyla ilişkili. Yeni kayıt dediğim zaman çocuk veya yemek yardım tutarları hesaplandığında istisnalarında hesaplanmasını istiyorum. Ama bir türlü hesaplamıyor. istisna layoutunu açıp yeni kayıt dediğimde ve primary key i yazıp kaydettiğimde hesaplıyor.

Bu işlemi nasıl otomatik yapabilirim ?

1 cevap

0 oy
Hocam kişiler tablosuyla ilişkili olan istisnalar tablosu arasında bir veri bağlantısı yok. Eğer her yeni kayıt üretildiğinde ilişki kendiliğinden kurulsun istiyorsan aynı anda ilişkili tabloda da yeni bir kayıt oluşturmalı ve ilişkiyi de otomatik artan yani serial number seçeneği işaretli alanlar üzerinden yapmalısın. Tabi her iki tablodaki kayıtların ilişkili alanlarındaki serial number değerlerinin aynı olmasına dikkat et.
28, Ocak, 2019 ysrkaya (4,060 puan) tarafından cevaplandı
hocam filemaker'da yeniyim. aynı anda ilişkili tabloda yeni bir kayıt nasıl oluşturuluyor ?
aynı anda ilişkili tabloda yeni bir kayıt nasıl oluşturuluyor ?
...