FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Serial Namber bir alanı scpritle değiştirmek

+2 oy
343 kez görüntülendi

Selamlar..

Personel Id gibi Serial namber olan bir alanın  gerektiğinde eski kayıtlardaki numaralar değişmeden yeni eklencek kişiler için seri numarasını scpritsle nasıl değiştirebilirim. örnek bir scprit paylaşmanız mümkünmü?

teşekkürler

5, Eylül, 2020 Scripts kategorisinde byserttas (25,410 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy

Konu iyice karışmasın diye gereksiz ilk bölümü sildim.

 

 

Eğer hiç kayıt yoksa ilk kaydı "1" ve "A" olarak oluşturuyor.

 

Scriptler,trigger ve "harf" alanının obje adı,dikkat edilmesi gereken bölümler..

 

 

Örnek Dosya

 

 

Örnek Dosya 2' de öncekinden farklı olarak harf değişikliği yapılırken başlangıç numarasını sıfırlamak yerine sizin seçiminize bırakıyor.Yani 100,250 vs gibi başlangıç girebiliyorsunuz.

 

 


 

Çalışmanızdaki akışlara bağlı olarak bazı geliştirmeler yapılabilir;

 

1-Bir kontrol eklenerek bir seri başlangıcı için girilen harfin daha önce kullanılıp-kullanılmadığı...

2-Bir seriye kaldığı yerden devam edilip edilmeyeceğinin sorulup scriptin yönlendirilmesi...

3-Daha otomatize olması bakımından seri için girilen harfin script tarafından seçilmesi...

4-Serinin hem numara hem harf olarak ne zaman biteceğinin otomatize edilmesi...

5-Hangi harfin hangi sayıdan başlayıp nerede biteceğinin en baştan belirlenerek tam otomatik bir kayıt scripti oluşturulması vs vs...

 


Örnek Dosya 3

5, Eylül, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
7, Eylül, 2020 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Semşi Hocam Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Kendimi tam olarak ifade edememişim belli. Konu Şu şekilde..
Bir projede Fiş Numarsı giriliyor Ancak Fiş Numarsı sıralı olsada Örneğin Bir fiş A01 den başlayıp A100 de bitiyor. bu fiş bitince bu defa C500 den başlayıp C750 de biten fiş numarsı ile kayıt yapılması gerekiyor.
Kullanıcı Yeni Fiş Numarasını scpritsle girsin istiyorum. fiş no değiştir diyince yeni fiş numarası yazıp birer birer artan olarak devam etsin Ama Bunu Mümkünse bir scpritsle yapamak çok iyi olacak
Ana cevabıma iki örnek ekledim.
Şemsi bey Emeğinize sağlık Çok Teşekkür ederim. İkinci defa emek harcamışsınız. Cak Sağ Olun.Yaptığınız işlem çok işime yaradı. Fakat Dahada iyi olsun diye Şöyle birşey aklıma geldi. Oluru Varmıdır bilmiyorum.
Yapmak istediğim " Programda fiş No diye bir alan var Serial Namber Buraya ilk girişteAutoenter serial kısmında örnek A001 den başlasın ve birer birer artsın diye yazıyorum. iş bundan sonra diyelimki A001 serili fiş 100 de bitti. Fiş No değiştir. Uyarısı verip. Yeni Fişin Seri Harfi Başlama Numarası ve bitiş Numarasını gireyim. işleme öğle devam edeyim. Fiş No bitince yeni kayıt yapmasın Fiş Numarasının Değiştirilmesini Sağlasın. Birde Her Seferinde Kayıt Ekle Scpritini Çalıştırmadan Yani Record Newrecort  ile devam etmeliyim.
Yukarıda bu tip geliştirmeler için bazı örnekler vermiştim.Harflerin başlangıç ve bitişleri vs gibi...Böyle adım adım gitmek yerine nihai sonuca karar verin,ona göre bişeyler yazalım...
Bir dosya daha ekledim,inceleyin. Menüyü değiştiren bir buton var önce onu deneyin.Custom Menu ile kullanacaksanız diğer butonlara ihtiyacınız yok.
Şemsi Hocam. Gerçekten ilginize yardımlarınıza çok teşekkür edeim. Amacım Adım Adım bir şeyler yapmak değil kesinlikle kendimi ifade etmekte yetersiz kalıyorum sadece.. Sizin yaptığınız örneklerden yola çıkarak bir çözüm oluşturdum nekadar doğru bilmiyorum. ayrı bir tabloda fiş numarası oluşturuyorum. Fatura keserken bu tablodan fiş numarasını setfiild ediyorum. sonra aldığım o fiş numarasını sildiriyorum. oluşturduğum fiş serisi bitince de yeni bir seri girişi yapıyorum böylece işimi görüyor fazla kayıttan dolayı şişmeyide önlüyorum diye düşünüyorum. sizce olmuşmudur. bir sakınca oluştururmu acaba? Sonsuz Teşekkürler Selamlar..
...