FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Alandaki veriyi scriptle internetten sorgulama yaptırma ve sonucu başka bir alana yazdırma.

+1 oy
643 kez görüntülendi
mkaya Bey'in dikkatine: Mehmet KAYA Beyden bu konu hakkında yardım isteyeceğim. Sn: Mehmet KAYA Bey;Problem şu; fm de alandaki veriyi scriptle webvievera (başkabir yolla da olabilir URL gibi) gönderme sorgulama yaptırma ve sonucu başka bir alana yazdırma. Örnek dosya ekleyerek yardımcı olursanız sevinirim.
20, Aralık, 2015 Scripts kategorisinde Hüseyin (3,390 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

Ornek dosyayi indirip inceleyebilirsiniz.

Sizin verdiginiz sicil numaralari ile 2 record yaptim birinde borc gozukmekte ve digerinde gozukmemekte.

Uzerinde biraz daha calisilirsa cok daha SIK bir hale getirilmesi mumkun.

Dilerseniz bulundugunuz recordun sicil sorgulama sonucunu dilersenizde browse edilen butun kayitlarin sonucunu aldirtabilirsiniz.


http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=18388984401220709891

21, Aralık, 2015 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
21, Aralık, 2015 Hüseyin tarafından seçilmiş
httppost: filemaker 14 demi geldi
Filemakerde veriyi post etmenin yolu http yerine httppost yazarak mumkun. httppostu direk browser icerisine yazarsaniz calismaz. httppost FM de url olarak girildiginde form da post edilir.

FM kactan beri kullaniliyor bilmiyorum ama 13 dede kullaniyorum.
Hamit Sönmez Beye çok teşekkür ederim. Tam da istediğim buydu.
+1 oy

Arkadaşlar, Teveccühünüz için çok teşekkür ederim ama FilemakerTurk ailesinde çok kıymetli Filemaker da ileri seviye arkadaşlarımız var. Bu tür sorulara genele yazmanızda fayda var.

Aşağıda soruyu inceleyin. Burada ciddi detay var. Bakalım bende bir örnek hazırlayıp koymaya çalışırım.

http://www.filemakerturk.com/1153/filmaker-ile-kimlik-do%C4%9Frulama-entegrasyonu-yapan-var-m%C4%B1d%C4%B1r?show=1153#q1153

 

Insert From URL kullanırken dikkat etmeniz gerekenler.

  1. https ve ftps  güvenli bağlantılarda Filemaker sertifikayı çözemez. Güvenli Bağlantı için gerekli olan şifre ve alt yapıya ihtiyacınız olacaktır.
  2. insert from url kokomutunda Select entire contents in seçili olması performası arttır.
20, Aralık, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Size ve tüm Filemakertürk üyelerine teşekkür ederim. Verdiğiniz linkteki konuları inceledim. Ama benim SQL ve XML bilgim hiç yok. Göksel bey daha önce yazdığım bu konuda bir nebze yardımcı olmuştu. Ancak bu aşamada müsait olmadığından size özel yazdım. İlgili konu linki: http://www.filemakerturk.com/4487/filemakerda-internet-%C3%BCzerinden-sorgulama-yapma buradan bakıp yardımcı olabilirseniz. Benim sorgulama yapacağım web sitesinde şifre veya güvenlik sorusu istemiyor.
XML olmadanda Webviewer icerisinde sunacaginiz linklerin icerisindeki bilgileri akilli ve mantikli filitrelemeler, suzgecler sayesinde istediginiz bilgiye ulasabilir veya buna yaklasabilirsiniz ve bunu istediginiz alana yazdirtabilirsiniz.

bunun icin Webviewer elementinize bir isim verip ve bunuda Get ( ActiveLayoutObjectName ) komutundan faydalanarak linkin ister source istersenizde data bilgisi icerisinde aratip taratip istediginiz bilgiye ulasabilirsiniz.

Ornek site ve ulasmak istediginiz bilgi nedir o sitede?
karizmatikalem yardımınız için teşekkür ederim. örnek site:http://www.firataksa.com/ istediğim bilgi elektrik fatura borcu sorgulatmak.
Kısacası elimde 70 kadar abone var bunları manuel değil de scriptlerle otomatik sorgulatıp bir listede şu kadar borcu var veya borcu yok diye raporlatmak. Denemeniz için iki adet de abone no yazayım.16695151  16695152 örnek dosya ile yardımlarınızı bekliyorum.
Hamitbahsettigin yontem ile olmaz. O sadece kaynak kodunu alir.sayfa degistirilsedeilk kodu alir. Bende bir zamanlar olabilecegini dusunmustum. Bu isin fmp ile bir ilgisi yok. Php curl kutuphanesi veya ajax kullanilmasi gerekir. Ayrica o sayfalarida inceledim. Sayfada basit bir koruma var. Ama hangi js nin icinde ve nerede :)
Webviewer yontemi ile degil ama normal insert from url yontemi ile basit bir sekilde yaptim.
post metodu ile çalışıyordu site ve koruma vardı. ayrı bir forma alsanda çalışmıyordu. httppost: filemaker 14 ilemi geldi ?
FM13 dede kullandim, ama kactan beri mevcut bilmiyorum.
...