Sorunun cevabı aşağıdaki gibidir
İlk önce portalda listeleme
İlk önce tablomuzu oluşturuyoruz. Ben Uyeler diye oluşturdum
Tablo içinde gerekli alanlarımızı oluşturuyoruz. ( Resim 1 )
Tablo içinde Liste isimli bir alan oluşturuyoruz ( Resim 2 )
elationships sekmesine geçip Uyeleri seçtikten sonra " Dublicate the selected oblects " düğmesini tıklayarak ( yada ctrl+d tuş kombinasyonu ) kopyasını (gölge tablo, sanal tablo ) oluşturuyoruz. ben adını Uyeler_Liste olarak değiştirdim. ( Resim 3 )
Sonra ana tablomuzdaki Liste alanını gölge tablomuzdaki ( Uyeler_Liste ) Kod ile ilişkilendiriyoruz. ( Resim 4 )
Sonra Fields sekmesine gelip Liste alanının özelliğini Summary yapıyor özellik olarak List of u alan olarak da Kod u seçiyoruz. ( Resim 5 )
Uyeler Layout una gidiyoruz. Burada bir portal oluşturuyoruz. Show related records from açılır listesinden Uyeler_Liste tablosunu seçiyoruz. ( Resim 6 )
Sonrasında portalda yer almasını istediğimiz alanları belirliyoruz. ( Resim 7 )
Portalın yanınada dilediğimiz gibi tablomuzda yer alan alanları yerleştiriyoruz. ( Resim 8 )
Son olarak; Portal listesinde bir kayıt üzerinde tıkladığımız zaman kayıdın sağ tarafta görüntülenmesi için yaklaşık olarak portalımızın genişliğinde ve bir alan yüksekliğinde Single Step bir düğme oluşturuyor ve Buton Action a da Go to Related Record yazıyor ve ayarlarınıda Resim 9 da görüldüğü gibi ayarlıyoruz. Düğmeyi tamamen saydam yaptıktan sonra portalın ik satırı uzerine güzelce hizalıyoruz.
Portal Listeleme sonu ( Resim 10 )
Şimdi gelelim Portalda arama işlemine
Üyeler tablomuzda AramaKutusu isimli metin türünde bir Global alan oluşturuyoruz. ( Resim 11 )
:(( Çok fazla resim yükledin bir saat sonra tekrar dene diyor, sistem. Bende harici bir sisteme yükledim kusura bakmayın.
Bu alanı Uyeler Layout unda Portalın üzerinde bir yere yerleştiriyoruz. ( Resim 12 )
Portalımıza bir isim vermemiz gerekiyor ( ben portaldaAra dedim ) Bu ismi Inspector da Position sekmesinde portalımız seçili iken Name kutucuğuna yazıyoruz.( Resim 13 )
Portalımıza çift tıklayarak Portal Setup dan Filter portal records onay kutusunu işaretleyip açılan alana,
If ( IsEmpty ( Uyeler::AramaKutusu ) ; True ; PatternCount ( Uyeler_Liste::AdSoyad & Uyeler_Liste::TelefonSabit & Uyeler_Liste::TelefonGSM & Uyeler_Liste::EPosta ; Uyeler::AramaKutusu ) > 0 )
yazıyoruz. Siz alanlara farklı isimler verdiyseniz; IsEmpty parantezi içine, arama kutusu için oluşturduğunuz global alanı ( ana tablodaki ) , PatternCount parantezi içine de aramaya dahil etmek istediğiniz ( gölge tablodaki ) alanları seçeceksiniz.
If ( IsEmpty ( TABLE::AramaKutusu ) ; True ; PatternCount ( TABLE_Liste::Field1 & TABLE_Liste::Field2 & TABLE_Liste::Field3 ) > 0 )
( Resim 14 )
Sonra bir Betik oluşturacağız ben adını Ara dedim
İçeriği;
Commit Records/Requests
[No dialog]
Refresh Portal[Object Name:"portaldaAra"]
Go to Field[Uyeler::AramaKutusu]
Son olarak bu betiği arama kutusuna tetiklettireceğiz
Arama kutusuna sağ tıklıyor Set Script Triggres dedikten sonra OnObjectModify onay kutusunu seçtinken sonra yazmış olduğumuz betiği seçip tamam diyoruz.
Örnek Dosya
Teknik olarak iyi midir kötü müdür bilemem ama en kolay portal listeleme ve portal arama işlemi olduğunu düşünüyorum. Yorumu siz değerli hocalarımıza bırakıyorum.
Saygılarımla.