FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Bu Hata Nasıl Önlenir?

+2 oy
1,238 kez görüntülendi

Ekranı arama ekranı olarak kullanıyorum, Browse modda ekran açıldığında hiç kayıt göstermiyorum, bu durumda da yanlışlıkla body kısma tıklanırsa aşağıdaki hata alınıyor.

Hatayı nasıl göstermeden işlem yapabilirim?

 

 

Form view için layout mod

28, Mart, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu
31, Mart, 2017 InDusTry tarafından düzenlendi
Alanı global yapma imkanınız var mı?
Merhaba,

Ekran görüntüsünü soruya ekledim. Alanlar global ve browse modda açılıyor ilk etapta, alanlara girilen değerlere göre script ile arama fonksiyonunu ben gerçekleştiriyorum. henüz browse modda iken gri görünen body kısmında herhangi bir yere tıklandığında bu hata veriliyor. Ekran açılırken aşağıdaki script ile hiçbir kaydın görünmemesini sağlıyorum. Bu scriptten kaynaklı olabilir mi?

Show All Records
Show Omitted Only
Find Mode'a geçip alanlarınızıda Find Mode'da gizlerseniz boş alana tıklandığında bu uyarıyı almazsınız.Browse Mode'a geçiş için bir senaryonuz olmalı..
Find modda global alanlara arama için veri girilemiyor maalesef. Bu sebeple arama yaptıramıyorum.
Kasdettiğim de bu zaten,layout arama modunda açılsın,genişçe ve görünmeyen bir butonla  browse moda geçin.(butona tıklamadığınız müddetçe alt bölümdeki tıklamalarda uyarıyı görmemek için)
Bahsettiğiniz çözümü tam anlayamadım, şu şekilde denedim. Headerı kaplayacak şekilde görünmez bir buton ekledim. Header a tıklandığında browse moda giriyorum ve butonu hide ediyorum. Bu sayede arkasındaki fieldlara veri girilebiliyor.

Yalnız bu yöntem de geçici bir süre için faydalı oluyor. Şöyle ki: bilirsiniz son kullanıcılar genellikle uygulamalarda gezinirken çok sık boş ekrana tıklama eğilimindedirler. header a tıklayıp sonra body e tıklarsa yine aynı hatayı alacaktır yada direkt headerda bir field ı tıklamaya çalıştığında aslında butona tıkladığı için direkt veri giremeyecek ikinci tıklamada girebilecektir.
Linkteki dosyayı inceleyin (özellikle portalın filtre bölümü,özel fonksiyonlar ve ilişkiler)...Arama alanlarınızı çoğaltmak ve farklılaştırmak için portala uygulanan filtre içinde yapılacak değişikliği Filtre bölümünü gördüğünüzde anlayacaksınız..

Biliyorsunuz  bu mesaj Filemaker hata kodları içinde yok.Çünkü bir hata değil uyarı sayılıyor.Bir çok kişi sizin gibi Liste Görünümünde bu uyarıyı aşmak istemiş ancak tam istedikleri çözümü bulamamışlar (en azından ben  rastlamadım)...

Bir portalın "liste görünümü" özelliklerini taşımadığını biliyorum ancak yinede denenebilecek şeylerden biri olarak bir kenarda tutulabilir..


https://yadi.sk/d/oYY1MILJ3GUFUt
Çok teşekkürler Şemsi Hocam,
Değişik fakat güzel bir metod olmuş.
Kullanmayı deneyeceğim.

6 Cevaplar

0 oy
BODY kısmına tıklayınca bu HATA görünmez.

Herhangi bir Field alanına tıklayınca bu hatayı verir. Fieldları gizleyiniz , gerekli olmayanları.

Eğer bişeyler görünmesi gerekiyor ise Field görünümlü Labellar hazırlayabilirsiniz.
28, Mart, 2017 Optisyen (56,600 puan) tarafından cevaplandı
Maalesef body kısmına tıklayınca bu hata alınıyor.
Yukarıda detayları belirttim.
0 oy

https://we.tl/qipZi3gERp

Sanrım ihtiyacınızı karşılayacak.

28, Mart, 2017 Cevat Okyar (19,340 puan) tarafından cevaplandı
Maalesef aradığım şey bu değil, yukarıda sorunu detaylandırdım.
0 oy

OnLayoutKeyStroke ile ekranda kayıt gösterilmiyorken Exit Script[0] ile işlem durdurulabilir veya ilgili ekranda yine kayıt gösterilmiyorken otomatik 1 kayıt açtırarak hatanın gözükmesinin önüne geçilebilir.

 

Güncelleme: Örnek Dosya

29, Mart, 2017 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
29, Mart, 2017 F. Osman Cabi tarafından düzenlendi
LayoutKeyStroke olmadı.
hiçbir yol bulamazsam bahsettiğin ikinci yöntemden aklıma bir tane boş kayıt açıp ekran ilk açıldığında bu kaydı göstermek geldi bunu deneyeceğim.
örnek bir dosya ekledim.

bu problem için en iyi çözüm mü emin değilim ama onLayoutKeystroke kullanımı için örnek olmuş olsun.
Osman Hocam, tablodaki tüm record ları tamamen silip, listviewda body ye tıklayınca yine aynı hata devam ediyor.
Filemaker haricindeki masaüstü veya web uygulamalarda olduğu gibi ekrana ilk girildiğinde kayıt göstermek istemediğim için layout açılırken "Show All Records
Show Omitted Only" kodları ile ekranın boşaltılmasını sağlıyorum. Bu durumda da bodye tıklandığında bu hatayı alıyorum.
yanlış anlamışım konuyu, ben hep klavyeden tuşlara basıyorum.
0 oy

Aynı mantıkta benim kullandığım bir dosya var.

Bulunacak kayıtları TABLE görünümünde gösterdiğinizde sorun yaşanmıyor.

Benim dosyam şu şekilde ayarlı. Bahsi geçen sorun burda yok.

29, Mart, 2017 Optisyen (56,600 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
biraz kontrol ettim.

ilgili akranı açtırdığın scriptte arama yaptırdığında kayıt bulamazsa custom dialog ile kayıt bulunamadı deyip kayıt olmayan (hata veren) layotu direk kapatmak (kayıt yoksa görmesin listeyi kullanıcı :) ) sorunu çözer diye düşünüyorum...
29, Mart, 2017 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
Scriptin arama yapması için ekrana girildiğinde alanlara veri girilmesi gerekiyor :)
Yukarıdaki global alanları arama kriteri almak için kullanıyorum. Henüz veri girmeden veya arama butonuna basmadan yanlışlıkla yada el alışkanlığı body üzerine tıklanırsa bu hata görünecektir.
Çözemedim bir türlü :(
Valla bende baya bi deneme yaptim senin bu problemle ilgili olarak.scripti kontrol ettim.layuot ozelliklerini inceledim.iliskileri inceledim falan.yani web tede cok bir cozum yok genelde hayali kayit olusturulmasindan falan bahsetmisler.
 Vardır mutlaka bir çözümü bende merak ettim baya :)
0 oy
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

 

Şöyle bir yöntem buldum. Çok içime sinmedi ama şimdilik böyle ilerlemeye karar verdim.

Layoutu açan butonun scriptine tüm işlemleri yaptırdıktan sonra son adım olarak "Enter Browse Mode [Pause]" komutunu ekledim. Bu durumda hem browse modda açılıyor hem body ye tıklandığında hatayı vermiyor. Yalnızca Toolbar'da "Script paused" uyarısı veriyor. Onu da kullanıcıya Toolbar'ı göstermeden işlem yaptıracağım için göz ardı ediyorum :)

Daha iyi bir yöntem bulursam buradan paylaşacağım. Siz de daha iyi bir yöntem bulursanız lütfen paylaşır mısınız.
29, Mart, 2017 InDusTry (27,130 puan) tarafından cevaplandı
ekranda sıfır kayıt varken "form view"e döndürmeyi düşünmüş müydün?
Hiç aklıma gelmemişti. İlk iş denedim, Bu durumda da (soruya eklediğim layout moddaki görüntüde bulabilirsin) yalnızca kaydın bulunduğu (boş) kısım tıklanırsa hata veriyor. kaydın olmaması gereken yerlerde hata vermiyor. Şimdilik scripti pause ederek devam :)
ben field tanımlamadan bir deneme dosyasında test etmiştim, alanın üstüne tıklayınca hata veriyormuş. hide objectle alanlar belki gizlenebilir ama bu da çok içe sinebilecek bir çözüm değil.
Denedim, listview da alanların hide etmek için Get(FoundCount)=0 dedim, işe yaramadı maalesef. Browse modda da şyle bir durum var, body kısmı büyütmk zorunda kalıyorum. bu da arama sonunda listview a geçince kayıtları birbirinden çok ayırıyor.
form viewed body kısmını büyütmek şart değil. eğer arkaplan rengi için büyütüyorsan "trailing grand summary" bölümü ekleyebilirsin
Şöyle bi denedim de güzel oldu, böyle ilerleyeceğim. Teşekkürler.
İçime gayet sindi ;)
Diğer yöntemin sinmemiş olması, son kullanıcı görmese de aslında sonlanmamış bir script var. Askıda bekliyor. İleride şu an öngöremediğim sorunlara yol açabilir diye düşünüyordum. Bu tavsiyenle ilerleyeceğim :)

Cevap olarak yazarsan en iyi cevap olarak işaretleyelim ;)

İleride ihtiyaç duyanlar olabilir.
...