FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İlginç Bir Hata

+2 oy
309 kez görüntülendi
Merhaba

Global alana scriptle gelecek yıllara ait bir tarih yazıyorum uygulamayı kapatıp açınca global alandaki tarih 28/4/2016 oluyor. bunun sebebi nedir?

Bilgisayar tarihi günün tarihidir,
23, Temmuz, 2017 Scripts kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu
Dosya sunucudan mı çalışıyor?

Global alanlar kullanıcı için özel olarak ram'de saklanır, yani çok kullanıcı sistemlerde her kullanıcının global alanı kendisine özeldir, diğer kullanıcının global alanındaki değeri göremez/değiştirimez.

Global alanların ilk değeri ise son kapatıldığındaki değerdir. sunucudaki dosya devamlı açık olduğu için en son kapattığınız değeri her seferinde görüyor olmanız filemaker global alanlarının normal davranışı.

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap

BU SORUNU SADECE SERVER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORSANIZ VEYA UYGULAMA YA UZAKTAN BAĞLI İSENİZ YAŞARSINIZ.

 

Uygulama server üzerinde çalışıyor ise global alanlar ilk servera atıldığı andan itibaren değişmez. Değişmesi için serverdaki uygulamayı lokale alıp global alanı değiştirin. Eğer boş gelmesini istiyor iseniz boş olarak servera atın.

Global alanlar lokalde çalışırken bu sorunu çıkarmaz. Server üzerinde çalışacaksanız global alanlara dikkat.

24, Temmuz, 2017 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
24, Temmuz, 2017 mkanlioglu tarafından seçilmiş
Benim de başıma benzer bir durum gelmişti, durumu inceleyince şunu fark ettim; Aynı Global saha ismini diğer Table da kullanmışım. Bilindiği gibi Global sahalar bütün table larda geçerlidir, o yüzden Global sahaya script içinden verdiğim değer yerine oturmuyor, diğer table daki aynı isimli Global sahada bulunan değer geliyordu. Global saha ismini değiştirince durum normale döndü.
Bu arada  madem durum böyle oluyor da, neden farklı table larda olsa bile aynı isimli Global saha oluştururken herhangi bir İKAZ vermiyor.???
...