FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

filemaker server shared hosting üzerine kurulabilir mi? (Hostgator üzerine mesela...)

0 oy
374 kez görüntülendi
Filemaker server shared hosting üzerine kurulabilir mi? Programcı olmayan biri bu kurulumu yapabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

H. Neci
20, Ekim, 2017 Server kategorisinde HulusiNeci (5,520 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+2 oy
Windows Server veya MacOs işletim sistemi çalıştıran bir sunucu (sanal/gerçek) olabilir. Shared hostingler genelde cpanel benzeri panellerle sunucuyu kullandırıyorlar, ancak sizin doğrudan işletim sistemine erişmeniz gerekecek. Dedicated server veya cloud server kiralayabilirsiniz.
20, Ekim, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Çok teşekkürler
+2 oy
VDS sunucu kullanabilirsiniz. Ama Osman bey'in de dediği gibi paylaşımlı sunucular da performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Çünkü sistem kaynaklarını paylaşımlı olarak kullanacaksınız. Düşünün ki sizin yazılımı yoğun kullanmanız gereken saatlerde aynı fiziksel sunucuyu paylaştığınız diğer kullanıcılarda sunucuyu yoğun olarak kullanırsa sizin erişim hızınız da yavaşlar işlem performansınız da yavaşlar donmalar takılmalar yaşayacaksınız. Denemelerini yaptım :) kullanıcı sayısı çok olmayacak ise ve deneme yapmak isterseniz altta vereceğim örnek sunucu firmalarını inceleyip deneyebilirsiniz.

https://www.alastyr.com/cloud-server.html

https://www.makdos.com/bulut/windows-sanal-sunucu/

Ama bende Osman beyin dediği gibi Dedicated server kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu gibi sunucu firmalarında Windows Sunucuyu kurup uzak masaüstü erişim bilgilerini size teslim ediyorlar ve size sadece Filemaker Server kurmak kalıyor. (Not: Filemaker Server için İngilizce işletim sistemi tavsiyedir.)
21, Ekim, 2017 mkanlioglu (62,630 puan) tarafından cevaplandı
21, Ekim, 2017 mkanlioglu tarafından düzenlendi
+1 oy

Herkese selam ederim;

 

Kesinlikle hocalarıma katılıyorum. Paylaşımlı sunucularda sorun yaşamanız kaçınılmaz. Çok yoğun kullanılmayacak ise E3 ayarında bir sunucu olabilir fakat tecrübelerimden çıkardığım sonuç; FileMaker bellek konusunda biraz acımasız en az 16MB bellek tavsiye ederim. Sistem kesinlikle ingilizce olsun. Hız için de, zaten hemen hemen her firma 100 Mbps ( paylaşımsız ) veriyor o da yeter de artar bile. Ama bazı firmalar ( SH ) 400 Mbps veriyor. O firmanın da fiyatları bana yüksek geliyor. Ben on yılı aşkın bir süredir SH ve  Turhost ile çalışıyorum. Turhost Fiyat/Performans kıyaslanırsa gayet uygun. Destekleri de 10 numara 5 yıldız. 

 

FileMaker server kurulumuna gelince zorluk çekeceğinizi zannetmiyorum. Kurulumu da ayarları da basit ve kolay. Sorun yaşarsanız seve seve yardımcı oluruz. 

 

Herkese hayırlı günler dilerim.

 

Saygılarımla.

21, Ekim, 2017 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
...