FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

web publishing php çok yavaş çalışıyor

+1 oy
723 kez görüntülendi

Custom Web Publishing yöntemi ile doğrudan php ile dosya arasında bağlantı kuruyorum. Ama iki ve 3 sorgu attıktan sonra yavaşlıyor ve yarım saat kendine gelmiyor. Bu kadar yavaş olmasının sebebi ne olabilir.

Yavaşlıyor derken sunucu cevap vermiyor.

1, Aralık, 2017 PHP kategorisinde m.ali çıngılı (3,080 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
Yaptığınız sorgu nedir? Tabloda kaç kayıt var?
1, Aralık, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy

Kullandığım kod bu 

$request = $fm->newFindCommand($layout);
$request->setRange(1,3);
$result = $request->execute();
$records = $result->getRecords();


echo count($records);

setRange Kullanmama rağmen cevabın gelmesi 5 dk falan sürüyüor.  Ayrıca benim istediğim layouta değil başka bir layouta sorgu atıyor. 57939 tane kayıt var.

 

2, Aralık, 2017 m.ali çıngılı (3,080 puan) tarafından cevaplandı
57939 kayıt fazla bir kayıt değil. Sorun ilişki yapısından kaynaklanıyor. 175 kayıt bulunan bir sistem görmüştüm kıpırdayamıyordu. Bir çok tablodan ilişki alındığı için kayıtları görüntülemek uzun sürüyordu. Ayrıca hesaplama alanlarıda sistemi çok yavaşlatır. İlişki yapısını kontrol edin ilişkileri azaltın. Hesaplama alanlarını kontrol edin. Ayrıca bu gibi durumlarda serverin donanımı ve iş yüküde önemli bir etken. Ülkemizde sunucular nefes alsın yeter mantığınla kuruluyor. Bir proje gerçekleştirdiğimizde serverin değişmesini talep ediyoruz yeni alındı deniyor. Eğer bir server DB çalıştırıcaksa donanımı iyi olmalı. İlk başlardan sorun yaşanmazken bir iki ay sonra yavaşlamalar başlıyor ki ilk olarak web tarafında sorun çıkıyor Özellikle WD de. Sizdede benzer bir durum olduğunu düşünüyorum.
Set range kayıt sayısının önemini azaltıyor zaten. Bu bilgilere göre bir kaç saniyenin üzerinde bile olmaması lazım.

FileMaker tarafında web için kullandığınız layoutta ilişkili kayıtlar/portal vs. var mı?

Örnek bir kod yazdımi, 300 satırı 1-2 saniye içinde ekrana basıyor. http://kod.yazalim.com/osman/filemaker/cwp/basit-sorgu/
Bende bunu demek istiyorum ekranda 175 kayıt vardı fakat bir sonraki kayda çok yavaş geçiyordu. İlişkli tablolardan kayıtları alıp hesaplaması çok zaman alıyordu. ilişki yapıları ve o ilişkiden aldığı sum count vs hesaplama alanları sistemi gözle görülür bir şekilde yavaşlatıyor.
Bu konuda yaşadığım sorunu  ihtiyacım olan fieldları başka bir database üzerinde oluşturup ilişki yaparak çözdüm. Bağlanmaya çalıştığım tabloda 500 den fazla field var ve o layouta sorgu attığım zaman  kaç kayıt olursa olsun  ya cevap gelmiyor yada çok geç geliyor ve o cevap dönene kadar başka bir sorguda atılamıyor. Şuanda bir sorun yok bakalım
...