FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

File maker ı online kullanma

+1 oy
595 kez görüntülendi
Ben hasta kayıtlarını tutmak için filemaker ı kullanıyorum. Bir arkadaşım tarafından edindim. YaZılım bilgim yok. Tüm kayıtları bilgisayarımda tutuyorum, ordan telefonuma sürrkli aktarım yapıorum dropbox üzerinden. Benim sorum sadece benim bu bilgileri iki tarafta da aktif tutmak. Bunun için hosting mi almam lazım. Tek ben kullanıyorum başka kullanıcı yok. Yardımcı oluraanız çok sevinirim
29, Mayıs, 2018 Server kategorisinde m_a_ozbek (340 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap
Bir kaç yöntem kullanılabilir.

1. Bilgisayarınız sabit bir konumdaysa ve devamlı açıksa doğrudan FileMaker Pro ile dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Port yönlendirmesi ile de internete üzerinden erişebilir olur. Bu yöntem için sabit bir IP'nizin olmasında fayda var. Dezavantajı ise internet bağlantınız simetrik olmadığı için biraz yavaş çalışacaktır, devamlı sahada telefon üzerinde kullanmıyorsanız problem olmayabilir.

 

2. Senkrenizasyon. Ofisinizdeyken telefonunuz üzerindeki kopya uygulamadan "kayıtları güncelle" gibi bir seçenek ile bilgisayarınızdaki kayıtları telefonunuza aktarabilirsiniz. Bu yöntem dropbox'dan çok farklı sayılmaz. Bilgiler doğrudan telefonda olduğu için senkronizasyon işlemi biraz bekletse de işlem sonrası çok daha hızlı çalışacaktır.

 

3. Bir VPS sunucu kiralayıp yayın yapabilirsiniz. Kiraladığınız sunucu Windows veya MacOS işletim sistemi çalıştırmalı. Uzak masa üstü ile bağlanabiliyor ve program kurma yetkiniz olması gerekir. Ayrıca FileMaker Server lisansı (artık tek başına server satılmıyor, FileMaker platform lisansı) almanız gerekir. En pahallı yöntem sanırım bu. Avantajı bilgileriniz kendi sunucunuzda olmuş olur.

 

4. FileMaker hosting hizmeti alabilirsiniz. FileMaker server, sunucu, bakım gibi hizmetleri hosting yapan firma size sağlar. Filemaker hosting şeklinde arama yaparak firmalara ulaşabilirsiniz. Cabitaş Mühendislik olarak kendi dosyalarımız ve mevcut müşterimiz için bu hizmeti sunuyoruz. Denemek isterseniz 1 ay dosyanızı barındırabiliriz.
29, Mayıs, 2018 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
29, Mayıs, 2018 Şemsi Saracoğlu tarafından seçilmiş
Osman beyin yukaridaki bilgilerine ilave olarak FileMaker shared hosting hizmetleri ancak FileMaker 14 e kadar mumkun. uzeri surumlerde Dedicated hosting zorunlulugu var.
teşekkürler hamit bey, ne yazık ki öyle bir kısıt var :/
...