FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

tek layout 3 portal 3 ayrı tablo

+2 oy
629 kez görüntülendi

Herkeze merhaba filemaker konusunda çok yeniyim 

Aynı tasarım içinde 3 tane portal olsun her portal  kayıtları ayrı tablodan alsın ve her portal için ayrı arama süzme alanı olsun istiyorum mümkünmü aceba ? 

 

not: yapmak istedigim şey 
kodu - aciklamasi - detayı sütunlarına sahip 3 tane ayrı excell tablom var bunları filemaker da ayrı tablolara aktarıyorum ama hepsini tek tasarım ekranında 3 ayrı portalda göstermek istiyorum sebebide 3 farklı excell tablom var ama kodları çakışabiliyor oyüzden ayrı portallarda tek tasarımda olsun istiyorum nasıl yaparım yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin

örnek tablo burda 

20, Ağustos, 2019 Scripts kategorisinde living06 (2,500 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Dosyanızı düzenledim,deneyin sonucu yazarsınız. (bir Custom Function içeriyor)

20, Ağustos, 2019 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
21, Ağustos, 2019 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
ellerinize sağlık teşekkür ederim ilgilendiginiz için fakat ben filemaker konusunda çok yeniyim o yüzden bu örnegi anlayamadım daha basit bir yol varmıdır aceba?
Bir layoutta üç farklı tablodan portal oluşturmanın bundan daha basit bir yolu olmaz.İzah etmeye çalışayım; Tabloların portal olarak tek bir layoutta görünmesini sağlamak için dördüncü bir tablo daha ekledim,bu tablo aslında sadece bir bağlantı tablosu ve istediğiniz türden bir çalışma için zaten gerekli.

Scriptler,portallarda arama yapabilmek için.Tablolar arası ilişki ise veri girişi portallardan yapılacak biçimde oluşturuldu,değiştirebilirsiniz.

Dosyada küçük bir değişiklik yapıp yeniden yükledim,Tablo 1 layoutunun kaynak tablosu LINK idi,belki kafa karıştırıcı olabilirdi ancak aslında işleyişle ilgili değildi.
+1 oy
Arkadaşlar merhaba.
Portal kullanırken dikkat etmeniz gereken konular olduğunu unutmayalım. Çok lu kullanımda ve çoklu ilişkisel tablo yapısında sıkıntılar yaşaya bilirsiniz. Bu konu çok uzun bir konu başlığı. Yaza bilirsem bu konuya özel bir makale düşünüyorum.
21, Ağustos, 2019 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
ben filemaker ile yeni tanıştım bütün derdim elimdeki fiyat listelerini aynı tasarım ekranında göstermek ve bunların içinde arama yapılmasını sağlamak ama desenize ben bu işe çok hızlı başlamışım :)))
+1 oy
FileMaker ve FileMakerTurk'e hoş geldiniz diyelim o halde.

 

Portallar verileri görüntülemek için güzel yöntem ama Mehmet bey'in dediği kullanım amacına uygun bakmak daha faydalı olacaktır.

 

Şemsi beyin örneği işinizi çözüyor, ancak uygulamanın kullanım şeklini düşünmek lazım. Sistem kaç kullanıcılı olacak, portallardaki satır sayısı ne kadar artacak gibi önemli sorular var.
21, Ağustos, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
sistem exe halinde dağıtılacak portal satır sayısı minumum 22 maximum 3000 olacak aslında karmaşık birşey istemiyorum elimde fiyat listeri var bunları aynı ekranda olmasını ve 3 ayrı listenin içinde 3 ayrı arama bölümü olsun istiyorum
anladım, local'de çalışacaksa 3000 kayıtta performans ile ilgili sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum.


portallarla ilgili bir kaç temel bilgi işe başlamanız için yeterli.

1. Portallar ya ilişki kurulan tablo yada layout'un bağlı olduğu tablo (Current table)* ile kullanılabilir.  Sizin örneğinizde (şemsi bey'in yaptığı gibi) genel bir giriş tablosuna ilişkilendirilmiş 3 tablo işinizi görecektir. Sadece portalta tüm tabloyu göstermek için kurarken X operatörünü kullanabilirsiniz.

2. Portal kayıtlarını filtrelemek için ilişki de kullanılabilir portal filtreleme seçeneği de. Sizin uygulamanızda portal ayarlarındaki filtre iş görecektir.

3. Portal filtreleme seçeneğini global alana yazdığınız değeri portal kaydında olup olmadığını position, patterncount vb metin fonksiyonları ile yapabilirsiniz.

4. Portal filtrelemek için kullandığınız global alandaki değer değiştiğinde triger kullanarak "refresh portal" yapmalısınız.


*Curren table ile portal kullanımı 17. sürümde geldi.
filemaker konusunda çok yeniyim yeni başlayan arkadaşlarıda düşünerek sizden bir örnek yapmanızı rica ediyorum
bugünlerde ofisteki işlerim oldukça vakit alıyor, basit dosya için bile kısa zamanda vakit ayıramam, forumda müsait olan arkadaşlar yardımcı olur muhakkak.

ama benim önce biraz kurcalayın, google aramaları yapın, üzerinde çalışarak sabahlayın gerekirse, çözülecektir :)

bir de yeni başlayanlar için önerim, deneme yanılma yerine öncelikle genel konuları anlatan eğitim videoları izleyin (haftaya istanbul ofiste eğitim olduğunu söylerdim ama reklama girer :) Türkçe kaynak konusunda sıkıntı devam ama ingilizce olsa bile faydası olacak videolar var. Filemaker.com learning sayfalarını ve videolarını baştan sona gözden geçirin.
Bu söylediklerinizi zaten yapıyorum ama bahsettiğim konuda bir kaynak bulamadığım için buraya yazdım yinede ilginize teşekkür ederim
...