FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Bul Kriterinden?

+1 oy
476 kez görüntülendi
Günaydın Arkadaşlar

Şu layouta git şu kriteri bul sil ve başlanılan layouta dön. belirlenen  kiriter varsa buluyor siliyor geri dönüyor. fakat belirlenen kriter yoksa sayfaya gidip bulunamadı mesajı çıkıp o sayfada kalıyor. her zaman başlanılan sayfaya geri dönsün scripti nedir uyarı?

Ayrıca listelerde aşağı-yukarı ok tuşlarını kullanarak kayıt üzerinde hareket edebilirmiyiz ust soldaki  sağ-sol tikin yapacağını yapacak.
29, Nisan, 2015 Scripts kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

Günaydın,

Bulma işlemi yaparken eğer aranan kriterlere uygun kayıt bulunamadı ise show custom dialog dan önce go to layout komutunu koyarsanız istediğiniz olur sanırsam.

Ayrıca listelerde kayıtlar arasında yön tuşları ile gezinmek için aşağıdaki görsele bakınız.

29, Nisan, 2015 mkanlioglu (63,090 puan) tarafından cevaplandı
29, Nisan, 2015 mkanlioglu tarafından seçilmiş
Show customu kullandım fakat aranan kriter yoksa o loyautta gidip aranan kriter bulunamadı diyor yine bunu nasıl aşabiliriz
bulunamadı mesajı çıkınca contunuie ye bas devap etmi olacak böyle bir kod varmıdır?
EnterFindMode kodundan önce allow user abort kodunu ve set error capture kodunu ekleyin.
Bunu ekleyince istenilen oldu fakat buldukların sonuna git kayıt aç aklında tuttuğunu yapıştır diyorum bulamadığı halde gidip  kayıt açıyor aklındada bişey olmadığı için tutar kısımları boş kalıyor bunu nasıl engelleriz kriter yoksa scrip ti bıraksın istenilen loyauta gitsin olurmu?
Koşullarda kullandığımız komut if komutu. Sen eğer bir koşula bağlı işlem yaptıracaksan if komutu ile koşulunu yazacaksın, koşulun sağlanıyorsa hemen if komutundan sonra yapması gerekenleri yazacaksın bu yazdıklarından hemen sonrada koşulun sağlamadığı durum olarak else kodunu yazacaksın ve koşul sağlanmadığı durumda ne yapmasını istiyorsan elseden sonrada bu kodları yazacaksın.
en son end if veya else if yapıyorum missing end if / end loop diyorne yapmam gerekir
...