FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Çevrim Dışı Harita Üzerinde Çalışma

+2 oy
308 kez görüntülendi
çevrimdışı haritayı filemaker üzerinden erişip, adres bilgileri verilerine göre işaretleme yapmak mümkün mü dür?
14, Aralık, 2019 Scripts kategorisinde kürşat çelik (3,220 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+3 oy

Çevrimdışı haritanın kaynağı ne olacak,bir örneğiniz varsa,biraz daha detay verebilirsiniz. "Google Statik Map API" ile, oluşturulan bir haritayı resim olarak alabiliyorsunuz ancak bu sanırım kasdettiğiniz şey değil.

Lokal data ile çalışmaktan bahsediyorsanız, bu Google aramasını ve burayı inceleyin.Ayrıca "offline map" konusunda GitHub'ta bir çok çalışma var.

Bu,kabaca vektör dosyaları ile çalışmak anlamına gelir -ki bu da (bu konuda bir tecrübem olmadı) FM açısından biraz karmaşık olur sanırım.

15, Aralık, 2019 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
Teknik olarak imkansız değil ama eğer kullanacağınız harita ölçeği önemli. Örnek Türkiye nin tamamı derseniz olmaz. Hatta en küçük il bile sıkıntı olur. Binlerce katman resim sıkıntı sokak bazına inince milyonlarca kesit resimden bahsediyoruz. Bu işi Türkiye de yapabilen iki firma var. Biri INFOTECH, diğeri BAŞARSOFT. Biri Google a (Başar) diğeri TOMTOM a (infotech) harita altlığı üretir.   İBB gibi yerler bile Yandeks veya Google gibi ücretsiz altlıklar kullanır. Başar ve infotech ten sadece harita altlığı isteseniz milyon tl isterler.

Bu konuda kasmayın Google veya Yandeks API lerini kıllanın derim.
15, Aralık, 2019 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
...