FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Tableau Bağlantısı Nasıl Yapılır ?

+1 oy
293 kez görüntülendi
Merhaba, Filemaker Server olmadan lokalde bir dosyadan veri kullanarak Filemaker ile Tableau kullanıla bilirmi ?

Tableau demo sürümü 14 gün, öğrenmek için çok kısa. Acaba biraz daha uzun bir sürümü yada farklı bir yöntem önerisi olan varmıdır.
7, Mart, 2020 Raporlama kategorisinde Azizkaya (11,510 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+3 oy

Burada bir örnek dosya paylaşılmış ancak sunucuda barındırılan bir dosya için geçerli.Ve bu sunucuda geçerli bir sertifika da olmalı demişler (yani emin değilim ama lokale kurulu bir sunucuda SSL yüzünden çalışacağını sanmam)

 

Bunu denemedim ancak ODBC ile sunucuya yüklü olmayan bir dosyaya bağlanılabilir.

 

Tableau'da bir Filemaker dosyayı veri kaynağı olarak kullanmanın tek yolu tabii ki server değil; Json,Txt gibi dosyalar da veri kaynağı olarak kullanılabilir.Filemaker'dan Box,Dropbox,Google Sheets gibi konumlara kayıtlarınızı içeren bir metin dosyasını belli aralıklarla atıp Tableau'dan çekerek Dashboard oluşturulabilir.Ama asıl sorun burda;Tableau,masaüstü versiyonundan webte yayınlamaya izin vermiyor.Yayınlamak istenen dashboard Tableau Public denilen bir sunucuya aktarılıyor sonra da Filemaker'da web viewer içinde gösteriliyor.Bu da her durumda o 14 günlük versiyon meselesi demek.

 

Tableau dışında bu tarz görselleştirme çalışmaları için Qlik Sense ve Microsoft Power BI var ama onlarda da lisans meselesi aynı.Bir de Javascript tabanlı Node-Red ve Grafana kullanılabilir ki bunlar için de az da olsa JS bilgisine ihtiyaç var.

 

Bence her zaman en iyisi built-in çözümler.Filemaker, veri görselleştirme konusuna biraz daha estetik yaklaşırsa 3. parti ile uğraşmaya gerek kalmaz.Claris Connect ile bu konuda da bazı gelişmeler olacaktır sanırım.

 

Node-Red FM Server bağlantılı basit bir Dashboard örneği;

 

8, Mart, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
8, Mart, 2020 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
...