FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

uzaktan baglantida Sum gecikmesi

+2 oy
379 kez görüntülendi

merhaba

ekteki dosya yaklasik 10.000 kayit mevcut ve dosya filemaker server uzerinde calismakta.Uzaktan ip ile clientler baglandiginda nedense alt satir toplamlari yuzunden sayfalarin acilmasi cok gecikmeye basladi.Acaba iliskiler yada calculation ile farklı bir hesaplamami yapmam gerekiyor?Ana tabloda en hızlı toplamı nasıl elde edebılırım?

yardimlariniz icin tsk ederim.

iyi calismalar herkese.

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=18061325718885301045

 

17, Ocak, 2021 Filemaker Advanced kategorisinde UglyRed (12,540 puan) tarafından soruldu
17, Ocak, 2021 UglyRed tarafından düzenlendi

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap
10 bin kaydı getirip toplaması bir çok faktöre bağlı olarak bir miktar bekletebilir. (ekran resminde ilerleme çubuğu yarıya gelmesine rağmen kalan kayıt 30 bin gözüküyor bu arada) Sizin örneğinizde en zayıf halka network bağlantısı.

FileMaker'ın her sürümünde bu tip işlemler için optimizasyonlar var. Örneğin web direct sunucu taraflı çalıştığı için çok daha hızlı getirecektir summary alanları. Veya PSOS (Perform Script on Server) yöntemi ile number alanları sunucu tarafında hesaplamasını isteyip hazır değerleri kullanıcılara gösterebilirsiniz. Bu arada siz hangi sürümü kullanıyorsunuz?

Ancak önemli bir kural summary field ve sum fonksiyonu gibi toplama/sayma işlevlerini kullanıcı arayüzlerinde kullanırken bu tip yavaşlıklar olabileceğini düşünmek lazım.

Çoğu zaman "o toplamı" rakamı devamlı ekranın bir köşesinde görmek çok şart olmuyor. Özet toplamları için başka bir menü üzerinden bu rapor ekranlarına gidip biraz bekleyen göz alabilir kullanıcı.

Bazen çok anlık veri gerektirmeyen Dashboard gibi özet sayfalarda verileri canlı hesaplamalar yerine belirli periyotlarda güncellenecek şekilde dizayn etmekte fayda var.
17, Ocak, 2021 F. Osman Cabi (198,060 puan) tarafından cevaplandı
26, Ocak, 2021 Şemsi Saracoğlu tarafından seçilmiş
cevap icin tesekkur ederim, resimdeki snapshot 40.000 kayıt uzerinden almıstım ama aynı yavaslık 10.000 icinde gecerli.Peki toplamlar için gittigim yontem dogrumu?
birde alt toplamları bır goster butonuna bastıktan sonra hesaplatsam mumkunmudur?en azından genel toplama herzaman ıhtıyac olmayacak, daha dogrusu oldugu zaman butona basılıp cagırabılır?
tsk
number tipinde Alan tanımlayabilirsiniz. örneğin "güncelle" isimli script"replace" komutu ile bu number alanları güncel bilgilere göre günceller. bu scripti de sunucu üzerinde (psos) çalıştırdığınızda kullanıcı "güncelle" dediği zaman toplamlar güncellenir. işlem sunucu tarafında yapıldığı için de çok daha hızlı gerçekleşir.
tsk o sekilde tekrar denicem.
denedim ama cıkısta o hucreyi tekrar bosaltmam gerekecek sanırım? cunki toplamlar degistiginde butonla tetikleme yapılana kadar son toplam gorunuyor hucrede?
senaryonuza bağlı aslında. veriler şu tarihte güncellenmiştir, tekrar güncelle diye bir düğme olur. beş dakika önce bir kullanıcı yenilediyse belki rakamlar yeterince güncel demektir ve kullanıcı tekrar güncellemeyi beklemek yerine bu rakamlarla işini görür.

bu verileri net olarak görmesi gerekiyorsa bu ekrana her girdiğinde ya güncelle yada sıfırla gibi bir seçenek sunulabilir. güncelle demezse en azından eski veri görüp yanılgıya düşmez.
...