FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Database de hazırlanan bir değeri portalda göremiyorum

+1 oy
235 kez görüntülendi
Databasede  GetNthRecord (Değer; Get ( RecordNumber ) -1 )  döngüsüyle hazırladığı değeri portal da göremiyorum. Diğer değerler normal olarak görünüyor. Eşitlemeyi yıl ile yapıyorum. Aynı yıllar içindeki tüm değerler doğru fakat bu komutla istediğim eğeri göremiyorum
3, Şubat, 2022 Database kategorisinde karadoruk (4,680 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy

Soru metninden sorununuzu tam olarak anlamadım. Ama GetNthRecord fonksiyonu ile ilgili bir iki detay size çözümü sunacaktır diye tahmin ediyorum.

 

GetNthRecord fonksiyonu seçtiğiniz alana göre farklı şekillerde çalışır.

- Eğer alan mevcut yerleşiminin tablosundaki bir alansa (layout eklerken seçtiğiniz table) kayıtlar arasındaki n'inci kayıttaki alan değerini gösterir.

- Eğer alan ilişkili bir tablodan geliyorsa o ilişki üzerindeki n'inci kayıttaki alan değerini gösterir. Bu durumda portal olması yada olmaması önemli değildir. Doğrudan ilişki baz alınır. (ek bilgi portal sıralama, filtreleme gibi seçenekler varsa bunların hiç bir etkisi olmaz.)

 

Bir diğer detay (GetNRecord ile de ilişkili olabilir) ilişkiler üzerinden alan seçiminiz o anda bulunduğunuz yere göre değişir. Portalın içinde olmanız yada olmamanız fonksiyonun farklı sonuçlar vermesine sebep olabilir. Çünkü o hesaplama o anda bulunduğunuz konum ile hesaplanmaya başlar.

4, Şubat, 2022 F. Osman Cabi (198,160 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy

GetNthRecord fonksiyonu kullanırken dikkat etmeniz gerekli 3 unsur vardır. Sayın Kara doruk 2 maddeye dikkat sanki orada bir sıkıntınız var.

 

  1. İlişkili bir tablonun GetNthRecord'u , ilişkinin sıralama düzenine göre ilgili tablonun veya bulunan kayıtların (geçerli kayda göre) N. kaydını döndürür. Anlayacağınız Sort yapıldığında  kayıt sırası değişir ise GetNthRecord değeri de değişir.
  2. GetNthRecord() tarafından başvurulan kayıt, hesaplamanın şu anda değerlendirilmekte olduğu kayıttan farklı bir kayıt olduğunda, GetNthRecord() 'un sonucu güncellenmeyecektir.
  3. Geçerli tablonun GetNthRecord'u , mevcut tablonun nasıl sıralandığına göre bulunan kayıtların N. kaydını döndürür.

 

 

 

4, Şubat, 2022 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Hocam Çok teşşekür ederim Galiba sorunu anladım
...