FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Hizmet Süresi Hesaplama

+2 oy
1,006 kez görüntülendi

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=7030019834829592641

Şemsi Hocam ilginiz için teşekkür ederim, merkez ilçe olmamız ve 6000 e yakın bir personelimiz var, personel takibi ile ilgili programım var, buna bağlı olarak birçok işlemi yapıyoruz, benim istediğimi ekteki excel programındaki gibi önce tüm süreler hesabı giriliyor, yöneticilik (Müdür, Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı) süreleri, aylıksız izin süreleri, girildikten sonra kalan süre öğretmenlik süresi olarak hesaplanıyor, öğretmenlik sürelerini el ile girmek çok zamanımızı alıyor, çünkü defalarca yönetici olup yeniden öğretmen olmuş bir çok kişi var, çok fazla kalabalık olduğu zamanlar olduğu için bizi zorlamaktadır.

bir cevap ile ilgili: Tarih hesaplama yardım edermisiniz.
27, Nisan, 2022 Scripts kategorisinde avanoslu (6,920 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+2 oy

Merhaba,

Excell tablonuzu inceledim

idari görevlerde birden fazla bulunmuş öğretmenlerinizin bu görevlerde kalma sürelerini sağlıklı hesaplatıp toplam hizmet sürelerinden bu süreleri çıkarmak sureti ile öğretmenlikte geçen safi süreyi bulmak için her idari görev için ayrı ayrı tablolar oluşturup, öğretmenin kimlik bilgilerinin olduğu tabloyu ana tablo yaparak ilişkisel bir veritabanı oluşturmalısınız.

Örnek

1)İlk göreve başlama tarihini ve diğer kimlik bilgilerini içeren ana Table olmalı (ogretmen table)

2)Okul Müdürü Table

3) Müdür Başyardımcısı Table

4)Müdür Yardımcısı Ttable

5) Ücretsiz İzin Table

2,3,4 ve 5 numaralı Tables OgretmenTable'ye TC+SİCİL Num alanlar ile bağlanmalı

Diyelim ki öğretmen 3 defa Müdür Yardımcısı olarak atanmış, 4 Numaradaki table'ye 3 defa kayıt yaptığınızda ve başlama+ayrılma tarihlerini girdiğinizde aşağıda gönderdiğim sizin dosyanızda düzenlediğim formüller ile otomatik olarak müdür yardımcılığında geçen süreler hesaplanıp müdür yardımcılığında geçen toplam süreyi bulur

Aynı sistemi diğer tablolara da uyguladığınızda tüm idari hizmetler kendi tablolarında hesaplanır

Ana toblodada yine sizin dosyanızda yaptığım formüllere uygun formüller çalıştırılarak diğer tablolardan veriler çekilmek sureti ile OgretmenTalbe de tüm hesaplamaları yaptırırsınız.

Bu durumda sadece öğretmenin kimlik bilgilerini ve öğretmenlik görevine başlama tarihini, idari görevlere atanma ve ayrılma tarihlerini girersiniz tüm kayıtları tamamladığınızda başka bir layout da portal yada LİST özelliğini kullanarak liste oluşturup toplu inceleme imkanı bulursunuz

Aşağıdaki dosyada düzelttiğim formüller ile, sadece göreve başlama ve ayrılma tarihlerini yazmanız tüm sürelerin hesaplanmasına yeterli oluyor. Yapmanız gereken sadece bu formüllerden yola çıkarak diğer hesaplamaları yaptırmanızdan ibarettir.

Kolaylıklar diliyorum

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=13118791543407885886

27, Nisan, 2022 Kapadokya (2,860 puan) tarafından cevaplandı
+4 oy

Anladım,dosyayı inceleyin.

Bu arada excel dosyanızda tarihler arasındaki süreler "DAYS360" ile hesaplanmış,bende o formüle uygun hesaplattım.Ama gerçek gün farkı bu değil,bu formül daha çok muhasebe hesaplarında kullanılır.Bilginize.

 

Örnek Dosya

28, Nisan, 2022 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
28, Nisan, 2022 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Şemsi hocam emekleriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim, çok güzel olmuş, öğretmenlik hesaplaması tamam ancak diğer görevler için hesap nasıl yapılacağı hususu içinden çıkamadım, daha doğrusu o kadar bilgi sahibi değilim, sağ tarafta öğretmenlik hesabı olan YIL-AY- GÜN üst kısmında Müdür Yardımcısı, Müdür Başyardımcısı, Okul Müdürü, Aylıksız izin hesabı YIL-AY-GÜN şeklinde gözükmesi mümkünmüdür, iyi çalışmalar dilerim
Ana cevabıma "Örnek Dosya" adıyla ekledim,inceleyin.İki farklı yöntem var;İlki portal içinde toplam olarak görünen değerler (kırmızı),ikincisi alt bölümdeki değerler (scriptle,portaldaki bitiş tarihinden tetiklenerek).

Tercih ettiğinizi kullanın.
Hocam ellerinize, emeğinize sağlık harika, çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız. Kayseri'den selamlar.
+4 oy

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=15991461541924631819

Yukarıdaki dosyada tarihleri birbirinden çıkarırken yani YIL _  AY _ GÜN değerlerini hesap ederken ay uzunluğunu standart 30 gün almanın pek doğru olmadığını düşünerek ilgili tarihteki ayın gerçek uzunluğu (28-29-30-31) alınarak hesaplamalar yapılmıştır. Umarım beklentilerinizi karşılayıp, sizin için yararlı olur.

Herkese selam ederim.

4, Mayıs, 2022 Cevat Okyar (19,340 puan) tarafından cevaplandı
Hocam dikkat ederseniz standart 30 gün alma da işin bi standardı.Excel örneğinde kullanılan DAYS360 formülü de bunu gösteriyor zaten.
Yoksa günlerin gerçek gün hesabı olmadığını cevabımda ben de belirtmiştim incelerseniz.Belli ki bu hesap bilerek yapılmış.
Hocam ellerinize, emeğinize sağlık harika, çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız. Kayseri'den selamlar.
Rica ederim işinize yaradı ise sevinirim. Benden de Kayseriye selamlar...
Şemsi Hocam yukarıda sizinde söylediğiniz gibi standart 30 gün muhasebe işlerinde, faiz hesaplarında kullanılması gayet makul. Fakat ücretsiz izin kullanırken iki hesap türü arasında bazan 2-3 gün fark oluşur, bu da bana pek makul gelmedi. O yüzden gerçek gün hesabını tercih ettim. Selam ve saygıarınla.
Eyvallah Cevat hocam,selametle....
+4 oy
mustafa bey epey uzun soru cevap yazışmaları olmuş. tamamladıysanız son halini de yayınlayın bence, bu sayede başkaları da fikir alabilir..
9, Mayıs, 2022 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
...