FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Resim Boyutlandırma Sorunu

+2 oy
278 kez görüntülendi

Merhaba, Hayırlı Bayramlar,

Personel fotoğraflarını farklı yerlerde yeniden boyutlandırma ile ilgili sorun yaşıyorum. Yeniden boyutlandırma kullanmazsam sorun yok.

GetThumbnail (Self; W; H) temel alarak bir kurgu oluşturuyorum. Ancak resimleri farklı yerlerde kullandığım farklı ölçülerdeki aynı containerda yeniden boyutlandırdığımda bozulmalar oluyor, çözünürlük çok fazla düşüyor ve resim flu oluyor. Bunun sebebini anlayamadım.

 

---

İhtiyacım nedir tam olarak;

Personel kartelasında yer alan ana fotoğraf Container'ını aynen liste alanında da kullanmak istiyorum; tabii liste alanındaki daha küçük bir görsel. Ancak standart kullanımda reduce veya reduce or enlarge seçeneği ile orada alana uyarlama yapmıyor. Belki orada ana container'a yeni ölçekte gösteren farklı container kullansam olur ama gereksiz olmaz mı?

3, Mayıs, 2022 Scripts kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu
3, Mayıs, 2022 halilabi tarafından düzenlendi

1 cevap

+4 oy
 
En İyi Cevap

GetThumbnail fonksiyonunu kullandığımız projeler var, resim kalitesinin bozulmasına şahit olmadık, düşürdüğünüz piksel sayısından daha büyük gösterim yapıyorsanız (enlarge seçeceği ile) bozulması bununla ilgili olabilir.

 

Eğer yüklenen resim boyutları abartılı şekilde büyük değilse GetThumbnail kullanmadan doğrudan alan formatlaması ile resim boyutlandırmak pratik olacaktır. FileMaker bunun optimizasyonunu büyük ölçüde otomatik yapacaktır.

 

Yapılan çalışmalarda calculation tipi alanlarla getThumbnail fonksiyonu kullanarak liste ve detay için ayrı container alanları kullandığımız da olmuştur.

 

 

6, Mayıs, 2022 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
6, Mayıs, 2022 F. Osman Cabi tarafından düzenlendi
Tek containerda kullandığımda sorun olmuyor. Ama aynı containerı farklı bir sayfada değişik bir boyutta kulanmak istediğimde bu reduce, enlarge veya reduce or enlarge ayarı çalışmıyor. Bunun için ikinci bir containerı ilk containerdaki resimden faydalanarak oluşturmayı düşündüm ama gereksiz olur düşüncesiyşe henüz denemedim.
çalışması gerekir, acaba gözden kaçan bir detay mı?

basit bir örnek filemaker dosyasında sorunu gösterebilir misiniz?
Dosyam epeyce dağınık ve karmaşık bir genel çalışma dosyası. Nasıl örnekleyebilirim bilmiyorum. Tamamen resimde gösterdiğiniz ayarlar ile çalışırken aynı containerı liste sayfasında daha küçük olarak kullandığımda resmi küçültmediği için koda başvurmuştum. Kodda sorun olsa bile standart kullanımında neden iki ayrı yerde reduce or enlarge ile boyutlandırırken sorun yaşıyorum bunu anlayamadım. Video alıp paylaşsam olur mu; iş görür mü?
GetThumbnail'i siliyorum, arayüz ayarlarına dönüyorum, çözünürlüğü bozmuyor ama reduce dediğimde de çalışmıyor. Dosya büyük bir dosya da değil. 250x250 olan resmi 150x150 container içinde göstermeye çalışıyorum, küçültmüyor.
Şimdi ekran görüntüleri eklemek üzere resimleri yeniden silip, tüm ayarları yeniden yaptım; bu sefer düzeldi. Dediğiniz gibi gözümden kaçan bir yer vardı belki de. Ama daha önce de tamamıyla baştan yapmıştım 2-3 sefer... Teşekkür ederim. Ayarlar sonuçta dediğiniz gibi.
...