FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Web Viewer İçerisindeki Metni Çekmek?

+2 oy
380 kez görüntülendi
Web viewer içerisinde metin bulunmaktadır. Bu metin source içerisinde vede content içerisinde yer almıyor. Ekranda gözüken bu metni herhangi bir field'a nasıl çekebiliriz.
8, Mayıs, 2022 Custom Functions kategorisinde mustafa (22,070 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+4 oy
 
En İyi Cevap
WebViwer yerleştirilen layouta script adımıyla gidiliyorsa sayfa yüklenmesi durumuna göre 5-6 saniye script bekletilip daha sonrada Set Variable içerisinde GetLayoutObjectAttribute ( "*WebViwer nesne adı*" ; "content" ) şeklinde html kaynak kodu alımı yapıldığında; eğer windows bilgisayarda işlem yapıyorsa java script ile oluşan sayfayı almıyor, Mac bilgisayarda aynı kod çalışınca java scriptin getirdiği verileri de alıyor..
Eğer Insert From Url script adımı kullanılıyorsa java script çalıştıran sayfanın kaynak kodlarını ne windows da ne de mac de maalesef alamıyoruz...

Dolayısıyla Mac bilgisayar için, java script çalışan bir adresin kaynak kodlarını almak istiyorsak Insert From Url adımı yerine (sayfanın yüklenmesinin tamamlanmasını bekleyip) Set Variable içerisinde GetLayoutObjectAttribute ( "WebViwer nesne adı" ; "content" ) şeklinde kullanmak sorunumuzu çözebilir..
11, Mayıs, 2022 Fatih Baştürk (22,500 puan) tarafından cevaplandı
11, Mayıs, 2022 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
+3 oy
Eger verisini cekmek istediginiz alan bir iFrame icerisindeyse bunu goremeyebilirsiniz.
Bu gibi durumlarda iFrame linkinin iceriginin gorunumunu webviewer icerisinde sunmaniz gerekmektedir. Bu sekilde source veya content bilgilerini alabilirsiniz.
8, Mayıs, 2022 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
Sayfa kaynağı javascript. iframe olarak hiçbirşey yok. Herhangi bir link de yok.

<script type="text/javascript">
+3 oy
FileMaker WebViwer'ın ilk yüklediği halinin HTML verisine ulaşmıyor. Java script gibi ilave düzenlemeleri almıyor.

MBS plugin bu konuda daha marifetli işler yapabiliyor. Sayfanın son halinin kodlarını alıp içerisinde ilgili metinleri bu sayede bulabilirsiniz.
9, Mayıs, 2022 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Merhabalar...
Osman hocama ilaveten;
Filemaker WebViwer Windows ortamında çalışırken eğer sayfada java script kodu kullanılmışsa o düzenlemeleri almıyor, fakat Macbook da Filemakeri çalıştırdığımızda enteresan bir şekilde ilgili sayfadaki tüm verileri alabiliyor.
Daha önce böyle bir durumla karşılaştığımda aynı kodlar Windows ortamında sayfa kaynağını tam olarak almazken, Mac ortamında bütün sayfa kaynağının son halini almıştı.
Birde Mac ortamında deneyin derim..

Selametle...
mac/win davranışı benzer diye hatırlıyorum. son sürümlerde tekrar test etme ihtiyacım olmadı, denemekte fayda var, teşekkürler
+1 oy
Eğer,HTML kodu sizin tarafta ise JavaScript'in ürettiği metni bir değişkene alıp onu da FileMaker.PerformScipt fonksiyonu içersinde parametre olarak FileMaker'a gönderebilirsiniz...
14, Mayıs, 2022 Recep Güney (69,500 puan) tarafından cevaplandı
Ortada bir html kodu yok. Sadece java script kodu var. Java scriptin ürettiği metin ekranda var. Kod kısmında sürekli aynı duran sabit java script kodları var.
Java scriptin ürettiği metni almak derken şu aşağıdaki formülü mü kasdediyorsunuz yoksa bundan farklı bir yönteminiz mi var ; GetLayoutObjectAttribute ( "WebViwer nesne adı" ; "content" )
FileMaker'ın 19. sürümü ile birlikte web viewer nesneniz içerisindeki JS ile çift yönlü etkileşimde bulunabiliyorsunuz. FileMaker'dan JS fonksiyonu çalıştırmak için "Perform JavaScript in Web Viewer", Web Viewer içerisin FileMaker scripti çalıştırmak için "FileMaker.PerformScript" fonksiyonunu kullanıyoruz.

Siz de JS kodunuzda FileMaker.PerformScript ile JS'inizin ürettiği metni fonksiyon parametresi ile gönderebilir, gönderdiğiniz parametreyi de scriptinizde "Get ( ScriptParameter )" ile yakalayabilirsiniz...

https://help.claris.com/en/pro-help/content/scripting-javascript-in-web-viewers.html
Web sitesi ve JS kodları bize ait değil. Müdahale edemeyiz. Yinede yakalayabilir miyiz?
kaynak kod fm tarafında değilse yani js'e müdahele edip sonuçları alamıyorsanız biraz zor...
...