FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İYS (İleti Yönetim Sistemi) entegrasyon

+3 oy
681 kez görüntülendi
Merhabalar,

IYS (İleti Yönetim Sistemi) entegrasyonu ile ilgili çalışması olan var mıdır. Aracı firmaları kullanarak (netgsm,postagüvercini,mutlucell gibi) sms/email vb. izinleri takip etmek için.

İyi çalışmalar, iyi günler herkese
16, Ağustos, 2022 Uygulamalar kategorisinde dadvi (410 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+3 oy

Bu durum malesef türkiyede biraz sıkıntılı bankalar haricinde adam gibi api desteği veren yok. Yabancı yazılımlara baktığımda birden çok programlama diline api desteği verdiklerini görüyoruz. 

 

Burada yazılım geliştiren kişiler genelde filemaker yazılımları geliştiriyor. Java net gibi entegrasyonlar yapan varmı bilmiyorum. Genelde entegrasyonlar basit olur o dile çok hakim olmanıza gerek yoktur. 

 

IYS Java diline destek vermekte. cvs formatını import yöntemi ile çalışıyor. Linkten çok anlaşılmıyor eğer hazırladığınız cvs dosyasını bir web sitesine yüklüyorsanız post / get methodu ile yapılabilir. Sadece java ile yükleme yapılabiliyorsa filemaker db ile jdbc ile bağlanıp data yazıp okumak mümkün. Burada bunu yapan arkadaş varmı bilmiyorum çünki filemaker her türlü ihtiyaca cevap veriyor buna pek gerek kalmıyor.

 

Buradan java ile filemaker entegrasyonu yapıcak birisini muhakkak bulursunuz. iş talep ederken jdbc ile filemaker yazılımına erişeceğini belirtmeyi unutmayın. Filemaker tarafında bir iki tablo açıp alanları belirlemeniz ve geliştiriciye belirtmeniz yeterli. 

 

16, Ağustos, 2022 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+3 oy

Herkese selam ederim.

Eğer hizmet saylayıcısı iseniz İleti Yönetim Sistemi Api Belgeleri bağlantısından ulaşabilirsiniz. Eğer aracı firma ile çalışıyorsanız bu firmalarda sorgular için api desteği sağlıyor. Geçmiş zamanda Netgsm ile ilgili yaptığım araştırmadan hatırlıyorum. 

 

Herkse hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.

16, Ağustos, 2022 ercanD (71,080 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
Aracı firma kullanıyoruz (PostaGüvercini - Figensoft) api dökümanlarında json talep ettikleri yazıyor. Benim filemaker sürümü eski (FM11). Genel olarak  her araştırdığım örnek hep yeni sürüm için yapılanlar. Eski sürümlerde bu tip bir işlem yaptırabilir miyiz.
17, Ağustos, 2022 dadvi (410 puan) tarafından cevaplandı
Selam ederim.

cURL desteği FMP 16 versiyonunda geldi diye hatırlıyorum. Daha önceki sürümlerde zorlama yöntemler ile yapılabilir belki ama sıkıntılı olur düşüncesindeyim. FM 11 versiyonu (kullanılan fonksiyonlar) ile ilgili  ile bilgiye sahip değilim.

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla
merhaba Ahmet bey,

Ercan bey'in söylediği gibi güncel sürümlerle daha kararlı bir çözüm hazırlanır.


Eski sürümlerle yapılamaz anlamında değil. FileMaker 12 öncesi sürümlerle dökümantasyonları çok kötü olan servislerle, çeşitli bakanlıklarla, Efatura, sms gibi servislerle entegrasyonlar yaptık. Bugün geri dönüp baktığımda yeni sürümde gelen nimetleri çok daha iyi görüyorum. Anahtar kelime, BaseElements. BaseElements plugini ile çözülür. Ama tavsiyem yeni sürüme geçiş noktasında olacaktır. Sadece web servis kullanımı değil, emin olun 11-19.5 arası çok ciddi geliştirmeler farklar var.


Eylül ayında lisans fiyatlarına dünya çapında zam gelecek. Bu vesileyle yeni sürüme geçmek isterseniz www.cabitas.com/iletisim bölümünden veya doğrudan bana ulaşırsanız size uygun bir lisanslama teklifi sunabiliriz.
+2 oy
Çeşitli sms gönderim hizmeti sunan firmaların API'leri mevcut. Artık API'si olmayan servis kullanılmaz hale geldi dünya çapında.

 

FileMaker'da iki yönlü API kullanımı mevcut. Data API restfull web servis, diğer sistemlerin FileMaker'a entegre olması için. Webhook gibi entegrasyonları da bu yolla yapabiliyorsunuz.

 

Diğer tarafta özellikle FileMaker 16. sürümden sonra gelen yenilikler web servisleri doğrudan kullanma imkanı veriyor.

Youtube kanalımızda bununla ilgili video dersler mevcut:

https://www.youtube.com/results?search_query=cabitas
18, Ağustos, 2022 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
...