FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

File-maker Server 19 a fazla kullanıcı girişini nasıl engellerim.

+2 oy
675 kez görüntülendi
Merhaba,

Filemaker Server 19 daki dosyaya bölge bölge (Adana, Ankara, izmir) Filemaker 19 üzerinden bağlanan kullanıcılar var. Her bölgeden 2 kullanıcı bağlansın 3. kullanıcıyı engellesin istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
14, Eylül, 2022 Server kategorisinde serhad (530 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+3 oy

Herkese selam ederim,

 

1. adımda ; Security (Güvenlik) ekranında çalıştığınız bölge kadar Privilege Set (Ayrıcalık Seti) oluşturup bu setleri ilgili kullanıcılara atayın. 

2. adımda; Kontrol adında bir tablo oluşturun. Security ekranında oluşturduğunuz Privilege Set (bölge) kadar number alan oluşturun.

3. adımda; Açılışta ve kapanışta çalışması gereken iki  betik oluşturun. Açılışta çalışması gereken betiğe kullanıcıların hangi ayrıcalık seti (sizin değiminiz ile bölge) ile girdiğini değişkene alarak + 1 değerini ilgili bölge alanına toplayarak set edin. Koşulunuzu oluşturun. Değer 2 den fazla ise girişe izin verme çıkış yap yada farklı bir sayfaya yönledir.

Kapanışta çalışması gereken betikte; Çıkış yapan kullanıcı hangi bölgeden ise ilgili alana - 1 değeri set edilir.

Aynı zamanda fikir edinmeniz açısından basit bir örnek dosya da hazırladım. 

Örnek Dosya

Kullanıcı Adı: Admin
Parola         : 1

 

Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla

 

14, Eylül, 2022 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim. Sizin dosyanızı server üzerinde denedim çalışıyor. Kendi dosyama farklı bir şekilde adapte edeceğim. Kolay gelsin.
+2 oy
Ercan beyin cevabı uygulaması pratik. Ancak şuna dikkat etmek gerek, kullanıcı eğer bağlantı kesilmesi veya görevi sonlandır gibi yöntemlerle uygulamadan çıkış yaparsa "çıkış" scripti çalışmadığı için -1 işlemini yapamayacak. Bu durumlarda yönetici hesapların giriş çıkışları sıfırlaması için ek bir bakım ekranı düşünebilirsiniz.

 

Alternatif olarak ise Admin API kullanarak sunucu üzerinde kimler bağlı vb. bilgileri görmeniz mümkün. Admin API ile sunucu yönetimi için ücretsiz uygulamalar var. Script örnekleri için faydalı olabilir. Bir eğitim kaydımız var böyle bir aracı kullanan, inceleyebilirsiniz:

16, Eylül, 2022 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Osman Bey, ilginiz için teşekkür ederim. Videoyu izledim dosyayı da indirdim, bu doya server de mi olmalı? oradan mı açmalıyız? Teşekkürler.
bu dosya filemaker admin console'da yapılan bazı işlemleri kolaylaştırmak için. gerekli portlar açıksa ana makinede olmasa bile çalışır.

buradaki scriptileri inceleyerek siz kendi projenizde hangi kullanıcılar bağlı görebilirsiniz. bu net bir biçimde kullanıcının giriş çıkış yapmasını kontrol altına alabilir.
...