FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Çalışma Alanı Boyutunu Kaydetmek

+2 oy
143 kez görüntülendi

Merhabalar,

Çalışma alanı olarak yeni nesil ipadlere göre bir çözünürlük kullanmak istiyorum; bunu da Custom Size olarak girmem gerekiyor. Ancak Custom Size olan değeri koruyamıyorum. Nasıl derseniz;

 

iPad 10.2 7th Gen için ekran çözünürlüğü 1.620 x 2.160px. Benim bunu hem horizontal hem vertical ayrı ayrı çalışmam gerekiyor. Tüm uygulama iPad üzerinden yönetilecek. Bunun bazı sayfalarını düşey, bazı sayfaşarını yatay kullanmamız lazım; o sayfaları kullanılacağı şekilde ayarlayıp GO üzerinde otomatik o şekilde açtırmayı planlıyorum.

 

Sorun çalışmanın burasında ortaya çıkıyor. Sistem varsayılanı olan çözünürlüklerde birden fazla çözünürlük seçilerek çalışma aynı anda farklı çözünürlüklerin sınırlarına göre hazırlanabiliyor. Ancak sistemde tanımlı olmayan bu özel ölçüleri birden fazla giremiyorum. Bunları sistem varsayılanlarına bir isimle ya da sadece ölçüsü ile nasıl kaydederim? 

 

  • Custom Size 1.620 x 2.160 Portrait
  • Custom Size 2.160 x 1.620 Landscape
7, Ocak, 2023 Filemaker Go kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+3 oy
 
En İyi Cevap

Ekran çözünürlerini gösteren Stencil'a alternatif olarak "Guide"ları (Kılavuz çizgileri) kullanılabilirsiniz.

Cetveli açarsanız (View Menüsü/Rullers) cetvel üzerinden sürükle bırak ile ekrana istediğiniz alanlara kılavuz çizgisi ekleyebilirsiniz.

Bu kılavuz çizgisi her varsayılan olarak her yerleşimde ayrıdır, ancak üzerine sağ tuş ile tıklayıp "share with all laoyuts" seçeneği ile tüm yerleşimlerin kullanmasını sağlayabiliriniz.

 

Tüm tasarımlarda mümkün olmayabilir ama bazı durumlarda "anchor"ları kullanarak hem yatat/hem düşey pozisyon veya farklı çözünürlüklere göre tasarım yapmak mümkün oluyor.

 

 

8, Ocak, 2023 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
9, Ocak, 2023 halilabi tarafından seçilmiş
...