FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Adres bilgilerini alabileceğimiz bir site veyauygulama var mıdır?

0 oy
322 kez görüntülendi
Uygulamalarımızda kullandığımız il, ilçe, mahalle, cadde, sokak bilgilerini sürekli güncel tutabileceğimiz bir kaynak var mıdır?
23, Haziran, 2015 Scripts kategorisinde serkanbayrak (40,250 puan) tarafından soruldu
Örnek Dosya için tıkla!  https://cloud.mail.ru/public/8dqW/WDGMg1dpm Dosyadaki Data Tablosundaki veriler düzenlenirken Recep Güney beyin paylaştığı excel dosyasından faydalanıldı. Semt/Mahalle value listi seçilirken veri çokluğundan olsa gerek hemen gelmeye biliyor. Alanların dışına tıklayıp sonra listeye tıklayınca açıyor. Bu problemin çözümü varsa paylaşa bilirseniz iyi olur.

1 cevap

+3 oy
 
En İyi Cevap

PTT'nin Excel listesini import etmeyi deneyebilirsiniz.

23, Haziran, 2015 Recep Güney (69,500 puan) tarafından cevaplandı
24, Haziran, 2015 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
Çalıştığım yardım kurumunda yardım yaptığımız ailelerin bilgilerini tuttuğumuz fm dosyasında, adresle ilgili alanların kullanıcılar tarafından yanlış girilmesini önlemek için güncel adres bilgilerini listeden seçilebilir hale getirmeyi planlıyorum.
Türkiye geneli adres datalarının sürekli güncel tutulduğu bir yer var mıdır bilmiyorum ama en azından sizin gönderdiğiniz excelin cadde sokak dahil olanı şimdilik işimi görürdü. ptt nin sitesinde bulamadım.
dosya linki ptt'nin!...
ptt linkinden indirdiğim dosyada cadde ve sokakbilgileri yer almıyor demek istemiştim.
Navigasyonlar ve kargocular için de ihtiyaç oluyordur muhtemelen acaba bu konuda bir çalışması olan var mıdır filemakertürk ekibinde..
Benim yok ama naçizane tasarım ve kullanıcı tecrübe önerisi olarak kullanıcıyı seçimlerinde çok fazla kısıtlamamanızı öneririm.
kısıtlama konusunda haklısınız ama 20 kullanıcı var ve küçükçekmece yi tam 11 farklı şekilde yazmışlar. bu kayıtları düzeltmek çok zamanımı alıyor.
...