FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Aynı Scriptler Neden Farklı Çalışır ?

0 oy
348 kez görüntülendi

Merhaba Dostlar,

Aşağıdaki Resimde birbirinden kopyaladığım 2 script var.Biri gayet düzgün çalışırken diğeri if leri atlıyor ve en sonraki custom uyarısını veriyor ve direk kaydediyor.Sebebini hakkında bilgi :)

 

24, Aralık, 2015 Scripts kategorisinde Mehmetblg (42,320 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
$$KAYIT değişkeni tanımlımı ? Çalışmayan scriptte kontrol et
24, Aralık, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Program açılışında çalışan bir script'im var orada değişken olarak tanımlı $$KAYIT

zaten işin ilginci bu scripti ben birbirinden farklı 5-6 tabloda kullandım sorun yok.Ama şimdi çalışmıyor.Diğer kullandıklarımda da sorun yok.
recordopenstate durumu msg box ile ayrı bir betikte kontrol et. gene atlıyorsa başka bir şey yapılmalı :)
Degiskenlerinizin icerigini Debugger den takip ediyormusunuz? Bu degiskineleriniz dolumu yoksa bosmu. Bos ise neden bos geldigine bakmalisiniz.
Hepinize teşekkür ederim.Sorun çözüldü ama nasıl çözüldü tam anlayamadım.Debuggerden takip ettim.yukarıda görüldüğü üzere scriptin içerisinde perform script ya da benzeri başka bir scripti tetikleyici herhangi birşey yok.(en sondaki GIT scriptleri hariç) Ama debuggerden adım adım izlediğimde kullanmadığım başka bir script işe karışıyordu :) onu devredışı bıraktım çözüldü.Tabi bu arada başka birşey bozuldumu bilemiyorum.zaman gösterecek :)
0 oy
kayıt yeni oluşturulmuş ve kaydedilmemiş ise recordopenstate:1 olur. Eski bir kayıtta herhangi bir değişiklik yapıldıysa ve kaydedilmemiş ise recordopenstate:2 olur. Ya kayıt yeni açılmamış yada üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Son olarak $$KAYIT değişkenini kontrol edelim yeni kayıt veya kayıt değiştir scriptleriniz olmalı bunların başına bu değişkeni guncellemelisiniz.
26, Aralık, 2015 mkanlioglu (63,050 puan) tarafından cevaplandı
teşekkür ederim üstad :)
...