FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Localdeki Bir Sitede Filemaker Kullanmak Mümkün mü? Drupalde Filemaker Kulanan Var Mı?

+1 oy
580 kez görüntülendi

Merhaba Arkadaşlar;

Sitelerimi genellikle drupal cms ile yapıyorum. Durupalin Filemaker Modülünü Buldum ve test etmek istiyorum. Fakat filemaker i localde kurulu bir web sitesinde nasıl çalıştırabilirim onu bulamadım. Yada sorumu söyle sorayım filemaker ile hazırladığım bir programı bilgisayarımda kurulu bir web sitesinde çalıştırabilmem için hangi ayarları yapmam gerekir. örneğin databaseyi sitenin direk rootuna mı atacağız? Sıradan kodladığımız bir html siteye filemaker i nasıl entegre edeceğiz ?

 

Şimdiden çok teşekkürler.. İyi Çalışmalar..

 

Ayarlar ve aldığım uyarı..

26, Nisan, 2016 WebDirect kategorisinde by_mae (5,030 puan) tarafından soruldu
27, Nisan, 2016 by_mae tarafından düzenlendi

1 cevap

+1 oy

Odbc ile bağlanabilirsiniz. odbc & php ile ilgili konular

26, Nisan, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Göksel abicim çok teşekkürler, sizin videoda gösterdiğimizin aynısını yaptım hepsini ama hata aliyoyorum. Siz odbc dns bolumune ekleme yapmadan önceki hatanin aynısını aldim. Dns bolumune de aynı sekilde ekleme yaptim değişen birşey olmadı. Adresler datasınin bulunmasi gereken  özel bir yer var mı ?
Video win 7 de cekildi sisteminiz win 8 veya daha ustuyseodbc ayarlari farkli olabilir user ve sistem olarak iki yerdedeacin. Dns adlari ayni olmali
Bende win7 kullanıcısıyım. Ayarlar aynı ama sonuç olumsuz ayarları ve aldığım uyarı resmini soruma ekliyorum hemen.. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Filemakerden odbc paylaşımı açıkmı
Filemakerde File / Sharing / Enable ODBC/JDBC  bölümünü açtım  üstteki seçeneği on yaptım soldan Adresler i seçtim. Sağ taraftan da tüm kullanıcıları seçtim. Başka yapmam gereken birşey var mı acaba ? yönetim araçları odbc panelindeki kullanıcı dns bölümünde ve sistem dns bölümünde bağlantı testi yaptığımda başarılı diye yazıyor ama site çalışmıyor.
team wiewer gönder bağlanayım
Göksel abicim ilgin için cok teşekkürler bu gün sirkette olmayacagim bilgisayar basinda degilim ama Allahtan bir mani gelmezse yarın sirkette olacağım sizde musait olursaniz uzak bağlantı ile kontrol edebilirseniz çok sevinirim. Tekrar çok teşekkürler iyi çalışmalar..
...