FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Odbc ve php kullanarak veritabanını local ve web ortamına açmak

+9 oy
1,627 kez görüntülendi
Filemaker ile veritabanınızı odbc yolu ile internet ve internal ortamına açabilirsiniz. Videoda kullanılan yazılımlar ve genel bir bilgi verilmiştir. Web paylaşımı geniş bir konu olduğundan ve her sistemde kurulum farklı olduğundan genel bilgi verilmiştir. Filemaker odbc paylaşımında servere bağlı kalmaz. Server ve clent uygulamalarında odbc paylaşımı mevcuttur. Bu şekilde küçük yazılımlardada paylaşım yapılabilir. Örnek dosya koymuyorum Metro UI dosyaları olduğundan boyutu biraz büyük. Kurulum ve yapılandırma için bana özelden ulaşabilirsiniz.

16, Eylül, 2016 Videolu eğitim kategorisinde Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından soruldu
3, Ekim, 2016 Goksel_Gokce tarafından yeniden kategorilendirildi
Teşekkürler Göksel Bey çok faydalı oldu.
Göksel bey dosyaları maili adresime yollayabilirmisiniz iyi akşamlar

4 Cevaplar

+1 oy
Göksel Bey elinize sağlık faydalı olmuş.
20, Eylül, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Paylasim icin tesekkurler. Yararli bir paylasim olmus yine her zamanki gibi!
24, Eylül, 2016 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Filemaker dosyam sydney de fmphost serverında barınıyor. odbc kurulumu için windows pc yada windows server olması gerekiyormuş serverları linux olduğu için odbc kurulum hizmeti vermiyolar. odbc hizmeti alabileceğim bi hosting firması biliyomusunuz? Mağlum internet ve elektrik kesintileri yüzünden videodaki gibi locale kurmak istemiyorum.
11, Ocak, 2017 johnny (2,840 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Güzel bir anlatım, teşekkür ederim. Pekiyi, bu şekilde yayın yaparken çıktı vermeyen özellikler var mı? FM veritabanına bağlanıp yayına vermek bu kadar kolay mı yoksa handikapları var mı?
3, Nisan, 2021 halilabi (11,220 puan) tarafından cevaplandı
Bu yöntem Server olmadan paylaşım için. Milyonluk datalarda yavaşlama olur. Data toplamak için güzel ama karmaşık projelerde daha farklı yöntemler var. Bundan çok daha stabil çalışan.
Benim asıl derdim ilk etapta, hızlıca hazırlayacağım bir doküman uygulamasına kurum içindeki 150 kadar araştırmacının erişimi. Yani rasgele ziyaretçilerin erişeceği bir uygulama değil. 150 görüntüleyiciyi kullanıcı olarak Filemaker'a tanımlamak mantıklı değil (bu uygulama için). Onun için bir yerel sunucu üzerinden ağda dağıtmayı istiyorum. Sanıyorum ki bu yöntem uygun olabilir. Ancak herhangi bir alan masaüstünde verdiği çıktıyı burada vermezse tabii sorun olur. Denemekte fayda var galiba :)
Sorununuzu pek çok çözümü var. Telefonda bilgisayarınıza bağlanarak konuşmak lazım. Müsait olduğunuzda görüşelim.
Tamamdır ilk fırsatta diyelim inşâallâh. Ramazan üstü çok büyük bir yoğunluk içindeyiz, buna birinci önceliği veremiyorum ama bir fırsat oluşturup dediğiniz şekilde görüşmek isterim.
...