FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İ7 Notebook Server'a Çevrilirse Verimli Olur Mu?

+1 oy
446 kez görüntülendi
Web sitesi yayını yapmak için bir Win10 bilgisayarı server'a çevirmek istiyorum.

Web sitesinde veri tabanları - kayıtlar olacak.

Aynı anda 5-10 ziyaretci olabilir.

Notebook'dan verim alabilir miyiz?

Ziyaretci sayısı artarsa web sitesi yavaş mı açılır? Yoksa bilgisayar mı kilitlenir?
14, Kasım, 2016 Server kategorisinde mustafa (22,070 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy
Bu apache sorusu olmuş :) Bu soruyun basit bir cevabı yok malesef neresinden nasıl anlatsam :) Serverler upload hızına ihtiyaç duyar. Bugünki upload hızları 10 yıl önceki download hızları :) Yani makntık şu sizin uploada ihtiyacınız varsa serveriniz vardır serveriniz varsa şirketiniz vardır veya hostinginiz vardır Adsl sizin ihtiyaçlarınızı karşılamacak GDSL var SDSL var Metro ya kadar gider bu :) 256 kbs 250 lira falandı ( 8 Mbit demiyorum :)  )  Mertro ise çok pahalıydı merak edipte fiyatını sormamıştım :) Bir iki yerde vardı. Bu upload hızlarında web tasarımı yapmak commader 64 programlamak gibi. Byte lara bile dikkat etmek gerekiyor. Resimleri küçük ölçekli olup 72 Dpi yi geçmemeli 72 dpi motörün renk derinliğidir daha aşağısında bozulmalar başlar. Baskıda ise Min 200 yeterlidir. Yani resimler genelde baskıya yönelik olur buda webte sorun çıkartır. Koyulacak resimlerin dpi 72 ye muhakkak çekilmeli.

Pc conf olarak Html kullanılacaksa eğer bir sorun olmaz şöyleki zamanında bir video sitesi p4 işlemciliydi. i7 Fazlasıyla yeter hatta aylaklıktan canı sıkılır :) Pc donamından çok HDD nin SSD olması daha faydalı olur. ama 5 10 kullanıcıda çokta önemli değil.

Sizin ihtiyacınız olan php - Mysql anlaşılan. Müşteri kayıtları tutmak istiyorsunuz. Mysql sistemleri filemaker gibi değil db tasarımına dikkat edilmeli Select ağırlıklı çalışmlalı. Saysın listelesin toplasın dedinizmi kayıtlar arttığında gözle görülür bir yavaşlama olur. 5 - 10 kullanıcıda fazla gelir o sisteme. Mysql filemakere göre çok zayıf bu konularda fazla bir şey beklememek lazım. Çok büyük sistemler var mysql ile çalışan ama onlarında db tasarımı çok iyi :)

Tavsiyem Natro gibi kümeleme modeli kullanan şirketlerden hosting hizmeti satın almanız. Boş verin süslü web sayfalarını. i5 i7 yi öven siteleri. Ticaretin anası olmaz :) Süsler süsler satarlar Kümeleme modelinden şaşmayın kullandıkları pc leri biliyorum. 2011 yılında shell houston merkez serverleri 48 - 56 çekirdek işlemcili süper pclerdi ve onlarcası bir araya getirilip çalıştırılıyordu arkadaşım orada sistemci. Bu gibi sistemlerde çok ciddi bir işlem gücü var. Tabi belli bir yüzdesini size veriyorlar ama oda i7 yi katlar :)

Durumu Apache olarak anlattım çünki Win 10 pc niz var ve onda filemaker server çalışmaz. Eğer filemaker serverden web yayını yapıcam diyorsanız web server ihtiyacınız yok. Fm server web server gibi çalışıyor.

Aklıma gelenler bunlar bu sorunun basit bir cevabı yok
14, Kasım, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ediyorum.
Godaddy de kaliteli hostingimiz zaten mevcut. Php-mysql desteğide var.  Ve web sitelerimiz orada çalışıyor. Veri tabanı olarak hostingi kullanamıyorum.
Asıl amacımız filemaker ile yaptığımız uygulamayı web de kullanmak. Bu yüzden server kurmak istedik. Serverda video-resim-oyun olmayacak. Sadece metinler ve calculation olacak. Kullanıcılar girip hesaplarını kontrol edecek. Raporları inceleyecek. Sms gönderebilecek. Php bilgim olmadığı için filemaker ile basitce yaptığımız uygulamayı webde yayınlamak istiyoruz.
Umarım söylemek istediklerimi anlatabilmişimdir.
http://gokselgokce.net/Home/fmphost.html Burada fm host işini anlattım. Buna php ile bağlanmalısınız veya Xserver kiralamalısınız. Buna yakın bir ücret çıkar. Php bilmiyorsanız işiniz zor.
Videoda WD de var oraya siteden link verilebilir kullanıcılar Kullanıcı adı girip işlem yapabilir. Daha profesyoneli tabiki php
Filemaker 12 versiyonunu edinin iwp paylaşımına açın server ihtiyaç olmadan web paylaşımı yapabilirsiniz. 13 te WD ye geçti ve server gerekiyor. IWP de kötü değildir. 25 Kullanıcıya kadar sorunsuz çalışır. Web sitenize link verin.
25 kullanıcı derken;
Aynı anda max 25 kullanıcımı girebiliyor,
Yoksa maximum 25 adet kullanıcı adı ve şifre mi oluşturulabiliyor? 26. Kullanıcı oluşturulamıyor mu?
Ayni anda 25 kullanici kullanabilir 26. Kullanici 1 kisinin cikmasini bekler serverde ise limot yoktu yanlis hatirlamiyorsam. Wd ye yakin iwp kullanis acisindan. Statik ip ile isi coersiniz
Mecbur ip ve ups alacaz o zaman.
Web yayını için server mı önerirsiniz yoksa win10 mu önerirsiniz?
Filemaker web server gibi calisiyor. Filemaker 12 yi yukleyin ip adresi alin ve modemden pc ye 80 portunu yonlendirin. Web sitenizdenden buraya link verin. Zaten giriste filemaker sifre istryecek. Hepsi bu
Acemi olduğum için soruyorum; win10 la mı devam edicem, windows server 2012 yükleyip mi yola devam edecem?
Win 10 ile konuyu actiginiz icin tavsiye ettim server 2012 kurmaniz cok daha iyi olur hem kullanici limiti olmaz hem wd iwp ye gore cok daha iyi diger islemler zaten ayni modemden 80 portuna yonlendirin web server kurmayin portlar cakisir. Wd linkini sitenize ekleyin
...