FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Popover Sabitleme Sorunu

+1 oy
438 kez görüntülendi
Arkadaşlar popover kullanımında sabitleme yaparak kullanıcı başka yere tıkladığında pencere kapanmasın istiyorum.Ben butona bastığımda pencere kaybolsun istiyorum.
6, Aralık, 2016 Filemaker Advanced kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
Popoveri ekranı kaplayacak kadar büyütün. Köşesine dediğiniz butonu gizleyin. Forumda böyle bir örnek görmüştüm. Arkayı flu gösteriyordu.
6, Aralık, 2016 Adem Sözen (2,880 puan) tarafından cevaplandı
Başka yöntem yokmu kenara tıklasa yine geçer arka pencereye, yani new window ile sabit pencere açmanın alternatifini popover ile yapmak istiyorum
+1 oy

Dosyayı Deneyin..

  "Admin" ve "Kullanıcı" olarak iki ayrı şifresiz hesap var.. "Admin" popover'ı buton ile kapatabiliyor,onun dışındaki hesaplar hiçbir şekilde müdahele edemiyor (tabi bu arada Filemaker'da popover kapatılmadan başka hiçbirşeye müdahele edilemediği için diğer hesapların popover'ı kapatamaması ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum )..

  NOT: Tek script iki ayrı parametre ile çalışıyor (Buton ve Trigger)..Ayrıca kapatma butonu "Admin" dışındaki hesaplara görünmeyecek şekilde ayarlandı (Hide object when)

          Kaynak sitedeki çalışmaya Admin-Kullanıcı olayı eklendi..

7, Aralık, 2016 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
Bu söylediklerinizi yapan bir örnek varmı hocam
 yoksa yukardaki örnektenmi söz ediyorsunuz.Yukardaki örnekte köşeye tıklayan kişği popoverdan çıkabiliyor.penrecenin kenarına tıklarsa olay bitiyor.
Pardon gördüm örneği inceliyorum
Hocam örnek güzel olmuş eline sağlık.Yalnız ElseIf de Get ( ScriptParameter ) = "Trigger" olayı nerde gerçekleşiyor ve neden exit scripte $$kapat gönderiyor.
Kusura bakmayın,telefonu tamire verdim,gün boyu gele-giden hiçbir mesajı göremedim..Trigger, popover'ın OnObjectExit'inde....Scripti yazan kişi amacını aynen şöyle açıklamış; " Popover'ı dışarı tıklayarak kapatmayı engellemek için kullanılabilecek iki ayrı senaryoyu tek script içinde birleştirmek istedim."
Güzel çözüm olmuş, teşekkürler.
...