FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

veri aktarma

+1 oy
836 kez görüntülendi

Merhaba, Daha önce Sayın Şemsi Saracoğlu verdiği bir cevap örneği üzerinden çözüm bulmaya çalıştım fakat yapamadım, örneği aşağıda paylaşıyorum bir daha.  Yapılan script'te,  import records'la  aktarma yapılıyor, şöyle bir sorun var listedeki tüm kayıtları alıyor, eğer listede 100 kayıt varsa hepsi aktarılıyor, ikinci defa komut aktar dediğimizde aynı kayıtları bir daha aktarıyor 200 oluyor, 

Yapılmak istenen mevcut olan bir kaydı seçip sadece  o aktarılsın, her hangi bir import dialog penceresi gelmeden bu mümkünmü import records ile? 

Saygılarımla.http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=9225351232054289870

 

10, Temmuz, 2017 Scripts kategorisinde Mehmet (4,000 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Dosyayı inceleyin, iki ayrı yöntem ekledim; İlk yöntemde tüm kayıtlar import ediliyor ve veritabanına yeni bir kayıt eklenirse ikinci tıklamada sadece o ekleniyor.İkinci yöntemde ise sadece seçilen kayıtlar aktarılıyor..(ikinci yöntem database2 adlı yeni bir tabloda)

 

Not:Scriptin sonuna dilerseniz aktarılan kayıtların silinmesi için eklemeler yapabilirsiniz

10, Temmuz, 2017 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
11, Temmuz, 2017 Mehmet tarafından seçilmiş
Üstad olmak böyle birşey.. .  Pratik zeka, hızlı cevap ve kesin sonuç.
Estağ..Üstadlık için çok erken :))
Cevaplarınız için Demokrasi ve Şemsi Saraçoğlu üstadlarıma çok teşekkür ederim. ben ikinci yöntemi kullandım. ilk FM ile tanışmam FM6 idi o zamanlar bu tür platformlar yoktu bir işlem işin günlerce uğraştığımı bilirim,uzun bir ara verdikten sonra ve sizin gibi üstadlar olduğu sürece artık zor bırakırız, her sıkıştığımızda en azından yanımızda birilerin olduğu, onlara danışacağımızı bilmek güven veriyor. Bu konularda bizim gibi acemilere yardım ettiğiniz için minnettarız, Allah işinizi rast getirsin.. Saygılarımla
+2 oy
Herkese selam ederim,

 

Önce sabit bir kriter belirlemek gerekiyor. Örneğin bir T.C. Kimlik Numarası yada Telefon numarası gibi. Daha sonra Veritabanındaki diğer tablo içeriği ile aynı olacak şekilde bir tablo daha oluşturursun. İmport işlemini bu ikinci tabloya yapacaksınınız. Bu tablonın adı KONTROL olsun. Layaut una bir düğme yapalım adı aktar olsun. Düğmeye betiği yazarken belirlemiş olduğun sabit değer ( T.C. Kimlik Numarası yada Telefon numarası ) diğer tablonuz ile aynı ise aktarma dersiniz. işlem bittikten sonra ise KONTROL tablosundaki kayıtları sildirirsiniz.

İşlem bu kadar. Kolay gelsin.

Sorun yaşarsanız akşam saat 21 den sonra bir örnek dosya hazırlamaya çalışırım.

 

Saygılarımla.
10, Temmuz, 2017 ercanD (71,080 puan) tarafından cevaplandı
...