FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Diger fmp12 dosyasinda veri kontrolu

+1 oy
473 kez görüntülendi
Merhabalar,

Offline versiyondaki verilerimi online versiyonu acinca onlinea'a import ediyorum. Fakat veri yoksa islem yapmasini istemiyorum.
Biraz karisik anlattim sanirim ama ozet olarak bir fmp dosyada calisirken digerinde veri var mi kontrol edebilir miyim?

Simdiden tesekkurler
16, Mayıs, 2020 Scripts kategorisinde gulcinuc (3,600 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy

İmport penceresinde,işlemi  "Add" yerine planınıza göre "Update"ya da "Replace" ile yapın.

 

 


 

 

Resimdeki gibi bir scriptle halledersiniz; (Denedim)

İki dosyada da birer adet global alan oluşturdum(kayıt sayısı için).İlk satırda online dosyanın global kayıt sayısı alanını temizledim.Bu arada ben de yeni öğrendim,dosyalar arasında değişken siliniyormuş yoksa bu alanlara gerek kalmayacaktı.

Offline dosyada tek adımlı bir script var,görevi kayıt sayısını global alana yazıyor.İkinci adımda bu scripti çalıştırıyoruz.(Perform Script ile harici dosyada script çalıştırılabiliyor.)

Ardından "Add" ile offline dosyadan import yapıyoruz ama sadece iki global kayıt sayısı alanları arasında...Ardından online dosyadaki kayıt sayısını değişkene alıyoruz.Sonra da bu alınan kayıtları siliyoruz,bu işlemler sadece diğer dosyadaki kayıt sayısını almak içindi.

Son olarak kayıt sayısı sıfırdan büyükse al,değilse çık diyoruz.İkinci import adımı klasik import...

 

16, Mayıs, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,950 puan) tarafından cevaplandı
16, Mayıs, 2020 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
"Update" seçerseniz bir karşılaştırma alanına ihtiyacınız var.(mavi ile işaretlenmiş ---mesela PK alanınız) ve alttaki "Add remaining data as new records" kutucuğu işaretli olmalı."Replace" için de geçerli...
Merhabalar, cevabiniz icin tesekkurler. Ben zaten update kullaniyorum. Ama isim bitince offline versiyonu siliyorum. Boylece uygulamada bir degisiklik bile yapsam, kullanici yeni offline versiyonu indirmek zorunda kaliyor. Bu sebeple icinde veri olmuyor, kullaniciya veri yoksa soru sormasin istemistim.
Resim olduğu için ana cevabımın devamına ekledim.
deniyim hemen anladim gibi :) cok saolun
Server kullanıyorsanız  bütün bunlar Data API ile de yapılabilir.
Ne yazik ki Data API hakkinda bilgi sahibi degilim :(
Linkteki dosyayı inceleyin,scriptler içinde DATA API ön adlı olanlar konuyla ilgili..Çok karmaşık bir konu değil,örnek dosya ve bir-iki video ile halledersiniz.

Bu konuda tek extra detay, sunucuya yüklenen dosyanın DATA API izinleri bağlanacak kullanıcıya açık olmalı (Manage>Security menüsünden)

Data API - Get records ve Data API - Login scriptlerini kendime göre düzenlemiştim.Diğerlerinden farklı gördüğünüzde kafa karışıklığı olmasın:))


https://yadi.sk/d/lQ4EuHyI3f6fZw
...