FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Persistent ID

+3 oy
400 kez görüntülendi
Filemaker Go da kullanmak için persistent ID kullanmak istiyorum ancak internette bu ID nin uniq olmadığı söyleniyor.Bu oturum ID simidir yoksa ipad Offline iken de sayı üretirmi.İpd cihazının bir seri no yada id si varmıdır onu okuma şansımız varmıdır.
26, Temmuz, 2017 Filemaker Go kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy

Persistent ID;

FileMaker'ın çalıştığı aygıtın (Apple Cihazların) benzersiz tanımlayıcısını temsil eden metinsel bir döngüdür. O aygıtın unique ID si diyebiliriz. Filemaker da işlemlerin hangi cihazda yapıldığının kanıtını gösterir. Kullanıcı gibi Logları gibi,  Persistent ID ile cihaz Logları alırsınız.

 

Persistent ID o cihaza ait  32-digit hexadecimal bir seri nodur. Farklı cihazlarda aynı serinin üretilmesi biraz zordur özellikle Apple ürünlerinde. Çin ürünlerinde aynı MAC adresinin birden fazla cihaza verildiğini biliyorum. bence  Persistent ID kullanmanda sıkıntı olmaz.

 

 

26, Temmuz, 2017 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
birisi böyle birşey yazmış unique değil demiş.Ne dersiniz bu konuda

https://community.filemaker.com/thread/85477
+1 oy
Persistent ID ile ilgili küçük bir not, Web Direct tarafında PersistentID cihaza değil, oturuma has tekil koddur. Yani aynı makine olsa dahi her oturumda ayrı bir PersistentID değeri atar.
27, Temmuz, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Yani bu durum dışında örneğin Filemaker GO kullanıyorum.Her ipad in aynı serial number gibi farklı bir persistent id si olur ve bu id ler unique ve başka ipadlarla çakışmaz diyorsun doğrumudur hocam.Ve oturuma göre de değişmez numara.
normalde öyle ama "fm community"de birisi öyle olmadığı bir örnekle karşılaşmış dediğin gibi. 2015 yılındaki bir mesaj, belki gönderen kişiye güncel akibeti sorulabilir fonksiyonun.
Anladığım Kadarıyla Apple her cihazına Unique bir seri numarası veriyor bunuda cihaz ROM unda tutuyor. PresentID, Filemaker Go kullanırken doğru çalışacak bir yöntem. WebDirect Apple Cihazları dışındaki cihazlarda cihaz serinosunu okuyamıyor. Bu yüzden kafasına göre sesion a özel PresentID üretiyor.
...