FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

script neden düzgün çalışmıyor

+2 oy
194 kez görüntülendi

sitede bulduğum bir örneği (kimindi hatırlamıyorum hakkını helal etsin) kendimce uyarladım ancak güncelleme scriptleri doğru çalışmıyor. bu filemakerden mi yoksa siteden mi kaynaklanıyor anlamadım.

gördüğünüz gibi DOFER satırının ADGYO bilgilerini alıyor. KZGYO satırına da HATSAN. sürekli böyle karıştırıyor bazen ilk kaydı güncelleyemiyor geri kalanları yanlış da olsa güncelliyor. nasıl düzeltebilirim. aralara pauseler koyarak scripti yavaşlatmayı denedim ama o da işe yaramadı.

 

dosya

24, Ekim, 2023 Scripts kategorisinde mmyilmaz (21,140 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy

 

Script gayet düzgün gözüküyor, ancak ilişkilerde gariplik var. firma liste ve firma detay isimli iki tablo var (gerçekten iki tabloya ihtiyaç var mı emin değilim). Scirpt firma listedeki kodu kullanıyor. bir satırda da iki tablo arası kodlar eşleşmiyor.

 

GÜNCELLEME:

25, Ekim, 2023 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
25, Ekim, 2023 F. Osman Cabi tarafından düzenlendi
hocam yalnız alış sütununda da hata var burada. hatsn ile kzgyo 65,9 almış. aslında kzgyo 65,9 değil değil o rakam hatsn değeri.
Script kod ile ilgili json verisi alarak bunu "parse" ediyor. Bir alanı eski halde yada diğer satırdan alması pek olası gözükmüyor.

cevaba bir resim daha ekledim. scriptin o satırını düzeltip dener misiniz?
değişikliği yaptım ama maalesef halen hatalı sonuçlar gösteriyor.
error handling yapılmıyor, yani insert from url ile ilgili bir sorun oluyorsa script devam ediyor. belki bu durumda değişkeni güncelleyemiyordur. insert from url öncesi json veri yazılan değişkeni temizler misiniz?
yine çare olmadı. başka bir api ile yapmaya çalışacağım sıfırdan.
...