FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

URL den fmp12 dosya indirme

+2 oy
898 kez görüntülendi

Merhaba, 

URL'den fmp12 formatinda bir dosya indirmek icin script yazmak istiyorum.

Open URL ile yaptigimda windows ta calisiyor fakat IOS'ta calismiyor. IOS'ta failed open yazan asagidaki mesaji aliyorum, sol alt kosede open in safari yazdigi icin  Substitute ( "http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=13060642920892140123/1.fmp12"; "http"; "Safari" ) bu koduda denedim ama yine olmadi. Yardimlarinizi rica ederim.

 

15, Mayıs, 2020 Scripts kategorisinde gulcinuc (3,600 puan) tarafından soruldu
İndirme derken dosyadan import mu yapacaksınız?Tam olarak senaryonuz nedir? Konu lokal dosyayı açmaksa http yerine fmp kullanın.
Uygulamamin internet baglantisi olmadan calisan versiyonunu yaptim. Kullanicinin IPAD'ine bu fmp12 dosyasini indirmesini istiyorum. Internet yokken bu versiyonu kullacak, daha sonra online versiyonu acinca bu dosyadaki datalar importla cekiliyor. Dosyayi sirket intraneti gibi bir yere koyup, kullanicinin kolayca dowload yapabilmesi icin buton gibi birsey yapmak istiyorum. Intranetimiz kullanici adi sifre soruyor, bu sebeple FTP ye de ekliyebilirim, Ama windows ta calisirken IPAD da yukardaki mesaji aliyorum. Simdiden tesekkurler...

3 Cevaplar

+3 oy
 
En İyi Cevap
open url yerine "insert from url" kullanmanız gerekiyor.

bir container alana web üzerindeki binary dosyaları bu yöntemle indirebilirsiniz.

bir sonraki adım olarak "Export Field Contents" seçeceği ile dosyayı FileMaker Go dosyaları arasına kaydedip çalıştırabilirsiniz.
15, Mayıs, 2020 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
15, Mayıs, 2020 Goksel_Gokce tarafından seçilmiş
cok tesekkurler. sorunumu cozdu.
+3 oy

Kullanıcıya dosyayı maille de gönderebilirsiniz.

 

Linkteki uygulamayı bi inceleyin...Kaynak dosyada yapılan değişiklikler-yeni kayıtlar bir butonla hedef dosyaya aktarılıyor.Senkronizasyon konusunda başarılı bir çalışma.

15, Mayıs, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba cevabiniz icin tesekkurler. Kullanicilar 50 yas ustu, olabildigince basit bir sekilde offline versiyonu indirmelerini saglamaya calisiyoum, belki uygulamanin acilisina bile koymayi dusunuyorum ama bir turlu IPAD e dosyayi indirmeyi basaramadim. Senkronizasyon konusunu cozdum, burada takildim :)
Tesekkurler...
+1 oy
bu sorunu nasıl çözdünüz, ya da çözebildiniz mi?

ben de aynı yerde takıldım
31, Ekim, 2023 serkanbayrak (40,250 puan) tarafından cevaplandı
dosyayı indirmek için "insert from url" komutunu denediz mi?
Alan içeriğini ver isimli betik adımını kullanarak dosyayı tabletin yerel klasörüne indirdim. İstediğimi tam olarak yapamadım ve pes ettim:)
sonraki adım neydi? dosyayı açmak mı veya ilişki vasıtasıyla içindeki verileri görmek mi?
Amacım canlıdaki verilerin bir kopyasını tabletteki bir dosyaya aktarıp internet yokken bazı verileri görüntülemekti.
Senaryoyu şöyle kurguladım: Canlıdaki bir kaydın üzerindeyken bir butona tıklandığında container alandaki "offline.fmp12" dosyasını masaüstüne indirip açıyorum. Sonra "url aç" betik adımıyla json formatındaki verilerle "offline.fmp12" dosyasında yeni bir kayıt oluşturuyorum. Sonra "offline.fmp12" dosyasını tekrar container alana ekliyorum. Tablet internete bağlıyken container alandaki dosyayı yerel klasörüne indiiyor ve internetin kesildiği yerde yerel dosyayı açıp kayıtların kopyasını görüntülüyor. Bu şekilde çalışıyor ama ben filemaker pro nun yaptığı görevi tablete yaptırmaya çalıştığımda tablette "url aç" betik adımını kullanarak yeni kayıt oluşturamadım.
benzer amaçlar için daha önce bir kaç çalışma yaptık, farklı bir iki yöntemle. bunun dışında Fmturk gurubundan mustafa bey de bir çalışması vardı, yanlış hatırlamıyorsam YouTube da yayınladığımız mini eğitimlerinden birinde anlatmıştı, ama linki bulamadım.

yaptıklarımızla ilgili genel bilgi alış verişi için arayabilirim.
İlginiz için teşekkür ederim Osman Bey. Müsait olduğunuzda ararsanız sevinirim.
...