FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Belirli Bir Değeri Alan Satırın Rengini Değiştirmek

+1 oy
389 kez görüntülendi
Merhaba,

Liste sayfasında, bir sütunda belirlie bir değeri alan satırın görsel sitillerini düzenlemek istiyorum. Aktif/Pasif değerine göre satırın komple farklı bir sitilde görünmesini amaçlıyorum. Daha çok, durumu Pasif olarak işaretlenmiş olan kaydın listede mesela daha silik veya gri arkaplanla falan gösterimini yapacağım.

Filemaker'da bu tür bir düzenleme var mı yoksa tamamen kod seviyesinde mi ayarlamam lazım?
19, Aralık, 2021 Scripts kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy
19, Aralık, 2021 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
youtu.be/Bfb_s96dS4M
Göksel Bey listview'de satırı komple biçimlendirmek istiyorum, sadece bir değere göre başka bir alanın değerini biçimlendirme değil. Bunu nasıl yapabilirim anlayamadım. İlk baktığım yer conditional formatting kısmı, orada bir row tanımlaması yapılabiliyor mu görmek için ama yoktu. Açıkçası listview'de veri satırının nasıl tanımlandığını da bilmiyorum script dosyasına yazmak için.
Herkese selam ederim

Halil Bey aslında işlem Güven Beyin anlattığı gibi. Ben sizin olayı daha iyi anlayabilmeniz için bir örnek hazırladım. Bir inceleyin isterseniz.

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=16087506437316615838

Herkese hayırlı günler dilerim
Saygıalrımla.
Ben pek öyle düşünmemiştim aslında ama dediğiniz gibi o şekilde yapılabilir. Her alana ayrı ayrı koşullu biçimlendirme eklensin diyorsunuz ikiniz de anladığım kadarıyla. O değerin olduğu ilgili satırı satır bazlı farklı bir arkaplanda gösterme gibi bir olay yok zannediyorum. Belki tüm alanları birbirine bitiştirirsem bu dediğiniz gibi yapınca benim istediğime yakın bir şey olabilir. Yoksa row css gibi bir şey yok yani demekki.
css de de pek farklı değil class yada id tanımlarsınız bu tanımlara göre şekillendirirsiniz. Mantık aynı mantık bence.
Burada da ben anlaşılsın diye aktif pasif diye bir koşul ekledim bu koşulu bir class olarak düşünebilirsiniz. Bu koşulu göstermek zorunda değilsiniz.
portalınızdaki alanların altına portal satırı boyunca bir button yerleştirip buttonun conditional formatını düzenleyin...
+1

Ilave bilgi olarak:
Veya bir label ( text ) yerlestirerekde conditional formating kullanabilirsiniz
Recep ve Hamit Bey kardeşlerim, fikirler gayet güzel. Çok teşekkür ediyorum.
...